کیک سیبیل ارسال از بانو پارمیس در سایت مابانو
یه کیک اسفنجی کاکائویی ۶ تخم مرغی با دستور کیک پایه در قالب ۲۵ سانتی می پزیم.
کیک رو از عرض به سه لایه هم اندازه برش می زنیم.
بین سه لایه رو خامه و گردو و موز می ریزیم و دقیقا روی هم میگذاریم.
روی کاغذ روغنی دایره ای به قطر کیک می بُریم و روش مانند شکل طرح می دهیم که ۲ طرف سبیل در بیاد. کیک که خنک شد، طرح و روی اون می گذاریم و با دقت می بُریم.
۲ تا تیکه ای که بدست اومد در ظرفی مناسب می گذاریم.
بعد دور و بر هر کدوم از تکه ها جدا خامه می زنیم. خیلی صاف بودن خامه مهم نیست چون میخواهیم روش رو گاناش بریزیم.
گاناش سبیل رو بعد از اینکه نیم ساعتی خنک شد و سفت تر شد، با کمک قیف و ماسوره شماره ۴ می ریزم.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی:
آرد قنادی: ۳۰۰ گرم معادل ۲ پیمانه
پودر قند: ۳۰۰ گرم معادل ۲ پیمانه سرخالی
تخم مرغ خنک: ۶ تا
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری سرصاف
نمک: نوک قاشق چایخوری
وانیل: نوک قاشق چایخوری
آب جوش: نصف پیمانه
طرز پخت:
فر رو روی ۱۴۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم .
کف قالب رو کاغذ روغنی میندازیم .. فقط زاویه بین کف قالب و دیواره را تا ارتفاع یک سانتی متر..با روغن مایع چرب می کنیم.
آرد و نمک و بیکینگ پودر رو مخلوط و سه بار الک کردم
تخم مرغ های خنکمون رو زرده و سفیده شو جدا می کنیم … (پس لازم نیست مثه کیک های دیگه از قبل دربیاریم تا هم دمای محیط بشن..باید خنک باشن)..سفیده ها رو با همزن می زنیم..با دور متوسط …سفید که شد نصف پودر قند رو می ریزیم توش و بازم می زنیم تا فرم بگیره و از ظرف نریزه و میذاریم کنار یا توی یخچال
زرده ها و وانیل رو با بقیه پودر قند مخلوط می کنم و کمی با همزن می زنیم … آب جوش رو سریع می ریزیم و هم می زنیم همزمان تا زرده پخته نشه… سرعت عمل داشته باشین! هم زدن زرده ها بعد از ریختن آب باید زیاد باشه تا جایی که کرم و کشدار بشه و از حالت روون در بیاد
خب دیگه همزن رو می ذاریم کنار و سفیده رو آروم و با لیسک به زرده اضافه می کنیم و دورانی هم می زنیم تا به خوردش بره …بعدم مخلوط آرد رو کم کم اضافه می کنم و بازم دورانی با لیسک مواد رو یکنواخت می کنیم…نکته مهم در هم زدن توی این مرحله، اینه که باید با لیسک مواد رو فولد کنیم یعنی هم نزنیم…بلکه از یک سمت به سمت دیگه تا کنیم (بهتره که سفیده و آرد رو به تناوب مخلوط کنیم)
توی قالب می ریزیم …دو سوم قالب خالیه..این کیک پفش عالیه.
قالب رو توی فر می ذاریم و چیزی حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان می دیم بهش تا بپزه…بازم خودتون چک کنین البته … بعد از اینکه با خلال دندون چک کردیم و از پختش مطمئن شدیم در میاریم و اجازه می دیم خنک بشه..ک
بازم می ذاریم خنک بشه..بعد یه ظرف روش میزاریم و برمیگردونیم.حالا کف قالب و کاغذ رو آروم برمی داریم.
اگه خواستین کیک اسفنجی کاکائوی درست کنید،پودر کاکائو رو به زرده اضافه کنین و با آرد مخلوط نکنید.