اگر نمی دانید کباب چیست و به دنبال این هستید که کباب غذای کدام کشور است، حتما در ادامه با انواع کباب ایرانی، ترکی و هندی آشنا خواهید شد.
پیشنهاد ویژه: برای یادگیری بیش از 31 مدل کباب ایرانی و ملل حتما در دوره آموزش کباب زنی و تخته کاری در تهران شرکت کنید. آموزشگاه آشپزی آریا تهران معتبرترین مرکز آموزشگاه فنی حرفه ایران در حوزه آشپزی با ارائه مدرک بین المللی. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس های 02166919633 الی 8 تماس بگیرید.
کباب چیست
کباب یک غذای پختهشده است که معمولاً از تکههای گوشت، مرغ، ماهی یا حتی سبزیجات تهیه میشود. این تکهها معمولاً روی چوب یا فلزات خاص که به آنها میگویند “سیخ” یا “شیش” قرار میگیرند و سپس درون اجاق یا روی گریل پخته میشوند.
استفاده از ادویهها، مواد افزودنی و مرقهای مختلف بسته به نوع کباب و فرهنگ محلی، طعم و ارتقاء آن را فراهم میکند. کباب میتواند در انواع مختلفی مانند کباب کوبیده، شیش کباب، کباب تابهای، دونر کباب، جوجه کباب و… آماده شود.
کباب به عنوان یک غذای پرطرفدار در فرهنگها و آشپزخانههای مختلف جهان شناخته شده است و میتواند به صورت خوراک اصلی یا همراهی در وعدههای غذایی مختلف مصرف شود.
کباب غذای کدام کشور است
کباب یک غذای محبوب و متنوع است که در اکثر کشورهای جهان مورد علاقه است. اما اصلیترین آشپزخانههایی که کباب به عنوان یک غذای مهم شناخته میشود عبارتند از:
ایران: کباب ایرانی مشهور است و در انواع مختلفی مانند کباب کوبیده، جوجه کباب، چلو کباب و… تهیه میشود.
ترکیه: کباب ترکیه نیز معروف است، بهویژه دونر کباب و شیش کباب که به طور گسترده در سراسر دنیا شناخته شدهاند.
لبنان: کباب لبنانی معمولاً شامل گوشت یا مرغ مارینه شده است که بعد از پخت و سرو با نان یا سبزیجات تازه مصرف میشود.
هند: کباب هندی نیز با استفاده از انواع مختلف گوشت یا مرغ و مواد افزودنی مختلفی تهیه میشود و برای تنوع طعم از ادویههای متنوعی استفاده میشود
همچنین کباب در کشورهای دیگری نیز مانند عراق، عربستان، افغانستان، پاکستان، گرجستان، آذربایجان و … مورد علاقه است و از انواع مختلفی برخوردار است.
پیشنهاد ویژه: اگر به یادگیری غذاهای ایرانی علاقمند هستید، حتما از فیلم های آموزش آشپزی ایرانی رایگان در وب سایت آریا تهران به آدرس www.aryatehran.com استفاده کنید.
تاریخچه کباب کوبیده
کبابها بهطور کلی یکی از غذاهای بسیار قدیمی در منطقه خاورمیانه و آسیای میانه هستند. تصور میشود که کباب بهطور کلی در دورههای کهن توسط اقوام کوچنشین و چوپانها ابداع شده است. این افراد از گوشت دامهای خود برای تهیه غذا استفاده میکردند و کباب کردن آن بر روی آتش یکی از روشهای محبوب برای پخت بود.
تاریخچه کباب ایران باستان
تاریخچه کباب کوبیده به دوران ایران باستان برمیگردد. به ویژه در دوره صفویه، کبابها به عنوان یکی از غذاهای اصلی در دربار پادشاهان و جشنها و مراسمهای رسمی استفاده میشدند. کتابهای تاریخی و متون کهن ایرانی از انواع مختلف کبابها و روشهای پخت آنها یاد کردهاند.
تاثیرات خارجی بر تاریخچه کباب
با توجه به قرار گرفتن ایران در مسیر جاده ابریشم و تبادلات فرهنگی با دیگر کشورها، میتوان تاثیراتی از فرهنگهای مختلف را در تهیه و طبخ کباب کوبیده مشاهده کرد. اما به مرور زمان، این غذا به شکل خاص ایرانی خود تثبیت شد و به یکی از نمادهای آشپزی ایرانی تبدیل شد.
ریشه کلمه کباب
درمورد ریشه کلمه کباب اطلاعات خیلی زیادی در دست نیست، اما شکل قدیمی کباب احتمالا به صورت «کاباب» بوده است و از دو بخش کا- باب به معنای شاهپسند یا همان موردپسند شاه تلقی شده است.
روز جهانی کباب
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقتی به رستوران میروند، اول از همه به فهرست کبابها نگاهی میاندازند و غذای مورد علاقه خود را از این فهرست انتخاب میکنند و یا از آنها که به هر بهانهای به طبیعت رفته و آتشی درست کرده و گوشتی به سیخ میزنید، باید امروز را به شما تبریک گفت، امروز، 12 ژوئیه، روز جهانی کباب است.
انواع کباب
کباب یکی از غذاهای پرطرفدار و متنوع در سراسر جهان است و انواع مختلفی از آن وجود دارد، هرکدام با روشها و مواد متفاوتی تهیه میشوند. در زیر، تعدادی از انواع کباب معروف را بررسی میکنیم:
کباب پرو ( پاچامانکا )
یکی دیگر از انواع کباب در فرهنگ های مختلف که طرفداران زیادی دارد، کباب پاچامانکا است. کلمه پاچا در زبان محلی پرو به معنای خاک و زمین و مانکا به معنای کوزه است که اشاره به روش کباب کردن گوشت دارد.
برای تهیه این کباب انواع گوشت گوسفند، مرغ، گاو، گوسفند و… را ادویههای مختلف مزهدار میکنند و با سبزیجاتی مثل: لوبیاسبز، سیب زمینی، فلفل چیلی و ذرت کباب میکنند. در روش درست کردن این کباب به این صورت است که ابتدا سنگها را روی آتش داغ میکنند. سپس گوشت را روی آن قرار میدهند و با انواع برگ، خاک و علف میپوشانند و میگذارند ۲ ساعت با حرارت سنگهای داغ شده کباب شود.
انواع کباب در فرهنگ های مختلف
در این بخش به بررسی و معرفی انواع کباب در فرهنگ های مختلف میپردازیم که شاید کمتر به آن پرداخته شده باشد و به همین دلیل ما با آنها آشنایی چندانی نداریم.
کباب مکزیکی ( بارباکوآ )
بارباکوآ یک روش برای کباب کردن و پختن گوشت است. در تهیه این کباب از انواع گوشت مثل: گوشت بره، گوسفند، بز، گاو و… استفاده میشود. در روش سنتی این کباب، گوشت در یک گودال دفن میشود و روی آن را با برگهای آگاو میپوشانند و با حرارت ملایم پخته میشود تا کاملا نرم شود. این کباب زمان زیادی برای آماده شدن نیاز دارد و درنهایت با نان تورتیلا و آب گوشت سرو میشود.
کباب برزیلی ( چوراسکو )
کباب چوراسکو درواقع روش کباب کردن گوشت در برزیل است که بسیار محبوب است و در تمام رستورانهای برزیلی درست میشود. در تهیه این کباب، انواع گوشت از تکههای گوشت گاو، قلب و جگر مرغ را به سیخ میکشند و روی حرارت ملایم ذغال کباب میکنند.
کباب ژاپنی ( یاکیتوری )
این کباب ژاپنی بیشتر با نودل، نوشیدنی و برنج سرو میشود. قسمتهای مختلف گوشت مرغ با ادویههای خوشمزه یا سس تریاکی مزهدار میشود و آن را به سیخ میکشند. برای تهیه این کباب از سیخهای کوشی استفاده میشود که سایز کوچکی دارند و جنس آنها از استیل، بامبو و… است. سیخ کبابها روی بستری از ذغال آماده میشود و در طول کباب شدن، گوشت با سس تارتار یا نمک، مزهدار میشود.
کباب چینی( شائوکائو )
تلفظ این کباب شاید کمی برایتان سخت باشد، اما این کباب یکی از لذیذترین کبابهای دنیاست که در چین درست میشود و خیلی شناخته شده نیست. درواقع این اسم یک نوع روش برای باربیکیو و کباب کردن است که در آن از سیخهای چوبی بامبو استفاده میشود. در کباب شائوکائو، گوشت، غذاهای دریایی و انواع سبزیجات را با ادویه و سسهای متفاوت مزهدار کرده و کباب میکنند. این کباب در چین به عنوان غذای خیابانی هم فروخته میشود.
کباب کره جنوبی ( گوگیگوی )
یکی دیگر از انواع کباب در فرهنگ های مختلف، کباب گوگیگوی است که با گوشت مرغ، گاو و… درست میشود و برای سرو آن از کیمچی، دورچین سبزیجات و برنج استفاده میشود. در تهیه این کباب حتی مهمانها میتوانند همکاری کنند. فرآیند تهیه این کباب به این صورت است که اغلب منقل ذغالی یا باربیکیو گازی را روی میز غذا میگذارند و مهمانان میتوانند خودشان کباب را درست کنند.
کباب آرژانتینی ( آسادو )
از آنجایی که آرژانتینیها به گوشت علاقه زیادی دارند، یکی از خوشمزهترین کبابها هم در آنجا درست میشود. آسادو یک تهیه گوشت است و درست شدنش یک نصفه روز زمان میبرد. در تهیه این کباب، گوشت را به سیخ میکشند یا روی توری سیمی قرار میدهند. سپس آن را نزدیک شعله مستقیم آتش یا ذغال میگذارند و اجازه میدهند یک نصفه روز با حرارت ملایم کباب شود. قسمتهای مختلف گوشت مثل: دل، روده و مغز را با این روش به راحتی میتوان کباب کرد. آسادو با سس ویژه و نمک و ادویه سرو میشود.
کباب اندونزی ( ایکان باکار )
برای تهیه کباب ایکان باکار، ماهی را روی ذغال کباب میکنند. نحوه درست کردن این کباب و سس آن، در جاهای مختلف اندونزی متفاوت است. البته روش کلی این کباب به این صورت است که ابتدا ماهی با ادویه مزهدار میشود، سپس بین دو توری فلزی گذاشته میشود و با برگ مو پیچیده میشود. بعد آن را مستقیم روی حرارت قرار میدهند. در کنار این کباب یک سس به اسم سامبالز سرو میشود که طعم بسیار خوبی دارد.
کباب تایوان ( کباب مغولی )
کباب مغولی کباب بسیار لذیذی است که برخلاف اسمش مربوط به کشور تایوان است. در تهیه کباب مغولی از انواع گوشت، سبزیجات و نودل استفاده میشود که روی صفحه فلزی کباب میکنند و باهم ترکیب میشوند.
کباب هندی ( تندور)
تندوری درواقع روش کباب کردن هندی است که اگر به هند سفر کنید این اصطلاح را در رستورانهایشان خواهید شنید. تندور در زبان هندی، معادل تنور در زبان فارسی است و روش پخت یکسانی هم دارند. در این روش، گوشتها داخل یک تنور استوانه قرار میگیرند و مثل تنورهای خودمان در قسمت پایین آن آتش مستقیم است.
در روشهای سنتی، این آتش با استفاده از ذغال و چوب تولید میشود و در روشهای امروزی با استفاده از گاز تولید میشود. کبابی که با این روش درست میشود بسیار آبدار و خوشمزه است که طعم دود دارد و بسیار محبوب است. در هند، کبابهای مختلف تندوری را با گوشت، ماهی، پنیر، مرغ، ماست و ترکیبی از ادویههای مختلف مزهدار میکنند و با روش تندوری کباب میکنند.
پیشنهاد مطالعه: ایده برای مغازه کبابی
انواع کباب ایرانی
همانطور که گفته شد کباب ایرانی به عنوان یکی از اصیلترین و محبوبترین غذاهای ایرانی شناخته میشود و در انواع مختلفی تهیه و مصرف میشود. در زیر، چند نمونه از انواع کباب ایرانی معروف را بررسی میکنیم:
کباب کوبیده
در این نوع کباب، گوشت (معمولاً گوشت چرخ کرده گوسفند یا گاو) با ادویهها و مواد دیگری مثل پیاز و نمک مخلوط شده و سپس به صورت راسته روی سیخ یا به شکل استیکهای کوبیده شده پخته میشود.
کباب برگ
این نوع کباب از برگهای سبزیجات مختلف مثل برگ کلم، برگ گوجه، ورقه های انگور و… تهیه میشود که داخل آن گوشت و ادویه های مختلف قرار داده میشود و سپس بسته بندی شده و پخته میشود.
شیش کباب: این نوع کباب معمولاً از تکههای گوشت یا مرغ که روی سیخ یا شیشهای قرار گرفتهاند و سپس درون اجاق یا روی گریل پخته میشوند، تشکیل شده است. این کباب معمولاً با مخلفات و ادویههای مخصوص مزهدهی میشود.
کباب تابهای یا کباب لواش: این نوع کباب معمولاً درون تابه یا ماهیتابه با یک لایه از نان لواش (نان نازک محلی) و تکههای گوشت و سبزیجات تهیه میشود و سپس پخته میشود.
کباب دونر: این نوع کباب معمولاً از گوشت مرغ یا گوشت چرخکرده به همراه ادویهها و سبزیجات تهیه میشود و سپس بر روی یک استوانه چرخانده و پخته میشود. سپس به صورت لایهلایه بر روی نان یا ریزهای از نان سرو میشود.
کباب فیله: این نوع کباب معمولاً از فیلههای گوشت گاو یا گوسفند تهیه میشود که با ادویهها و سسهای مخصوص مزهدهی میشود و سپس پخته میشود.
پیشنهاد مطالعه: جوجه کباب را در چه موادی بخوابانیم
انواع کباب ترکی
کباب یکی از غذاهای محبوب و معروف در ترکیه است و در این کشور نیز انواع مختلفی از آن وجود دارد که هرکدام با مواد و ترکیبات مختلف تهیه میشوند. در زیر، تعدادی از انواع کباب ترکیه را بررسی میکنیم:
شیش کباب
این نوع کباب معمولاً از تکههای گوشت (معمولاً گوشت گوساله یا مرغ) که به اسپسک (سیخ) زده شدهاند و سپس با ادویههای مخصوص مزهدهی میشوند و پخته میشوند.
کباب کفته
این نوع کباب معمولاً از گوشت چرخکرده با ادویههای مختلفی مثل پیاز، نعناع و رزماری تهیه میشود و به صورت استیکهای کوبیده شده یا گلولههای کوچک پخته میشود.
اسکندر کباب
این نوع کباب معمولاً از گوشت چرخکرده با ادویههای مخصوصی که به نام “باهارات” شناخته میشوند تهیه میشود و سپس به شکل لولهای شکل داده شده و پخته میشود.
کباب اسپانیول
این نوع کباب معمولاً از تکههای بزن (گوشت گوساله) با ادویههای خاص مثل زعفران و فلفل دلمه تهیه میشود و سپس پخته میشود.
این فقط چند نمونه از انواع کباب ترکیه هستند، این کشور دارای غذاهای فراوانی است و هر منطقه ممکن است نوعی خاص از کباب محلی داشته باشد که با توجه به تنوع فرهنگی و آشپزی در این کشور ایجاد میشود.
انواع کباب هندی
کباب یکی از غذاهای محبوب در هند است و در این کشور نیز انواع مختلفی از آن وجود دارد که هر کدام با ترکیبات و ادویههای مختلفی تهیه میشوند. در زیر، تعدادی از انواع کباب هندی معروف را بررسی میکنیم:
تندوری کباب
این نوع کباب معمولاً از تکههای گوشت مرغ، گوشت گاو یا گوشت گوسفند تهیه میشود که با مخلفات و ادویههای مخصوص مزهدهی میشوند و سپس در تندور (یک نوع اجاق خاص هندی) پخته میشوند.
کباب شامی
این نوع کباب معمولاً از گوشت چرخکرده (معمولاً گوشت گوسفند) با ادویههای مخصوص تهیه میشود و سپس به شکل دایرههایی فشرده شده و پخته میشود.
کباب هارا بارا
این نوع کباب از تکههای مختلف گوشت (مثلاً مرغ یا ماهی) که با مخلفات و ادویههای مختلف مزهدهی شدهاند تهیه میشود و سپس درون تابه یا روی گریل پخته میشود.
کباب مالایی
این نوع کباب اغلب از مواد دریایی مثل ماهی یا میگو تهیه میشود که با ادویهها و سسهای مخصوص مزهدهی میشوند و سپس پخته میشوند.
کباب بوته
این نوع کباب معمولاً از مواد مختلفی مانند سبزیجات، آجیل، گوشت و… تهیه میشود که با ادویههای مخصوص ترکیب میشوند و سپس پخته میشوند.
این فقط چند نمونه از انواع کباب هندی موجود است، هر منطقه از هند ممکن است نوعی خاص از کباب محلی داشته باشد که با توجه به تنوع فرهنگی و آشپزی در این کشور ایجاد میشود.
پیشنهاد مطالعه: یک کیلو گوشت چند سیخ کباب چنجه دارد
پیشنهاد ویژه: برای یادگیری بیش از 31 مدل کباب ایرانی و ملل حتما در دوره آموزش کباب زنی و تخته کاری در تهران شرکت کنید. آموزشگاه آشپزی آریا تهران معتبرترین مرکز آموزشگاه فنی حرفه ایران در حوزه آشپزی با ارائه مدرک بین المللی. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس های 02166919633 الی 8 تماس بگیرید.
منبع: کباب غذای کدام کشور است