پای انبه و لیمو
توسط بانو مریم بریمانی بخش زیتون با دستور شف طیبه
برای کراست:
آرد یک و ربع لیوان
کره ۱۰۰ گرم
وانیل ۱ ق چ
شکر۱ قغ
نمک ربع ق چ
شیر۲ قغ
برای فیلینگ:
شیر ۱ لیوان
زرده تخم مرغ ۳ عدد
شکر یک سوم لیوان
نشاسته ذرت ۲ ق غ
کره۲ قغ
رنده پوست لیمو سبز ۱ عدد
برای تاپینگ:
انبه ۲ عدد
شلیل ۱ عدد
کراستش خیلی حساسه.
نکته:
به هیچ عنوان کره رو نذارید توی مایکروفر.
قبلا هم این رو گفتم. همیشه علاوه بر فریزر توی یخچال هم کره داشته باشید. کره رو به مکعبات کوچیک تقصیم کنید و با آردتون که سرده با نوک انگشت ترکیبش کنید. با حرارت انگشتاتون خودش تبدیل به خورده خمیر میشه. شکر و نمک و وانیل رو هم بزنید بعد کم کم شیر رو اضافه میکنیم. و اون در صورتیه که خمیری نشده باشه. یعنی خمیر خشک و سفت نباشه. در نهایت خمیرتون کاملا نرم و لطیف و کمی چسبناک خواهد بود. که بعد که توی یخچال رفت و نیم ساعت استراحت کرد میشه باهاش راحت کار کرد.
خمیر رو دیسکی شکلش میکنیم و توی پلاستیک گذاشته و نیم ساعت میره توی یخچال. بعد توی قالب بادیواره کوتاه قرارش میدیم چون حجم فیلینگمون کمه و ارتفاع نداره. توی قالب پای یه بار مصرف هم میتونید کار کنید.
با چنگال کامل سوراخ سوراخش میکنیم و میذاریم توی فر.
فر رو از ۱۰ دقیقه قبل روی درجه ۴۰۰ فارنهایت ۲۱۰ سانتیگراد تنظیم میکنیم.
کراست رو به مدت ۲۰ دقیقه توی فر قرار میدیم.
بعد درجه رو به ۳۵۰ فارنهایت ۱۸۰ سانتیگراد کاهش داده و ۱۵ دقیقه دیگه هم میذاریم بپزه. قراره که کراستمون کاملا طلایی شه
پس چشمتون رو از روش برندارید و مرتب چکش کنید. خام هم برش ندارید. این طعم عالیش بستگی به همین طلایی و بیسکویت مانند شدن کارستش داره!
حالا برای فیلینگ… این فیلینگی که الان میگم رو اگه حوصله کنید و پاش وایسید خیلی چیز خوشمزه ای میشه. فقط حوصله زیادی میخواد. با آرامش و علاقه باید روش کار کنید و نتیجه اش فوق العاده است.
برای شروع نصف شیر رو گرم میکنیم.
زرده تخم مرغ و شکر رو هم میزینم
و شیر گرم رو کم کم توش میریزیم.
اصطلاحا تمپرش میکنیم.
نصف شیر سرد رو با نشاسته ( نشاسته ذرت ) ترکیب کرده خوب هم میزنیم و به مخلوط اضافه میکنیم.
ظرف رو روی یه ظرف آب جوش قرار میدیم و ویسک میکنیم.
باز هم تکرار میکنم چون خیلی خیلی مهمه:
هرگز نباید آب جوش به ته ظرفتون بخوره. یعنی مقدار آب جوش توی ظرف زیاد نباشه. وگرنه کرم تون ته میگیره. بازم میگم که خیلی مهمه.
حالا ۲۰ دقیقه پاش وایمیستیم و یه بند با ویسک هم میزنیم! اینجاش بود که گفتم حوصله میخواد! خسته میشید میدونم. از کت و کول میافتید میدونم. حرارت آتیش حالتون رو خراب میکنه میدونم… ولی ارزشش رو داره. در نهایت کرمش عااااااااالی میشه.
بله …میشه روی حرارت مستقیم هم درستش کرد ولی زمین تا آسمون کیفیتش فرق میکنه. این خیلی کرم رویایی و لطیف و خوشمزه ای میشه. دیگه خود دانید.
وقتی که کاملا فرم گرفت و به غلظت رسید, یه دونه لیموی تازه رو برمیداریم و پوستش رو رنده میکنیم.
لیمو سبز باشه و تازه هم باشه و رنده تون هم خیلی ریز باشه و هرگز هم قسمت سفیدش رو توش رنده نکنید.
کره رو هم اضافه کرده و ویسک میکنیم.
حالا روش رو سلفون میکشیم.
سلفون باید با سطحش در تماس باشه. یعنی نمیخوایم که اصلا هوا بهش برسه وگرنه روش لایه میبنده که ما لازمش نداریم.
بعد از اینکه سرد شد میذاریمش توی یخچال تا یک ساعت بمونه.
حالا دیگه هم کراست سرده هم فیلینگ.
فیلینگ رو روی کراست میریزیم.
در نهایت تنها چیزی که باقی میمونه اسلایس کردن انبه است.
انبه رو پوست بگیرید و دو تا برش از دو سمت بزرگش بزنید و بعد اون رو به نوار های نیم سانتی تقسیم کنید و بعد بچینید روش. وسطش رو هم شلیل گذاشتم ولی باز از هر میوه ای میشه استفاده کرد.
بی تعارف… خیلی خوشمزه میشه. ترکیب طعم انبه و کرم لیمو عالیه و از همه خوشمزه تر هم اون کراست تردشه.
حتما درستش کنید.
من انبه نداشتم موز گذاشتم