مواد اولیه صنایع غذایی به مجموعهای از مواد خام اشاره دارد که برای تهیه و فرآوری محصولات غذایی استفاده میشوند. مواد اولیه غذایی میتوانند از منابع گیاهی و حیوانی به دست آمده یا موادی با ریشه معدنی باشند. برای تهیه خیلی از مواد غذایی که در صنایع فرآوری و تهیه می شود این مواد ضروری هستند. و اگر شما نیز جزو افرادی هستید که می خواهید دست به خرید مواد اولیه غذایی بزنید بایستی سعی کنید از یک شرکت معتبر آنها را تهیه کنید. در این راستا ما شرکت اسپیناس شیمی را معرفی می کنیم.
اسپیناس شیمی مرجع خرید مواد اولیه شیمیایی و مواد اولیه غذایی است که شما می توانید جهت خرید با کارشناسان این سایت ارتباط برقرار کنید و خرید خود را ثبت نمایید.
انواع مواد اولیه غذایی
وقتی صحبت از لیست مواد اولیه صنایع غذایی می شود در واقع آن دسته از مواد اولیه مورد نظر است که در تولید کردن محصولات مختلف غذایی و حتی به صورت روزانه در بسیاری از منازل استفاده می شود. برخی از انواع این مواد عبارتند از:
کنترل کننده های ph
کنترل کننده های پی اچ دسته ای از مواد اولیه صنایع غذایی محسوب می شوند که قلیایی و اسیدی بودن مواد را کنترل یا حفظ می کنند. این دسته مواد را به عنوان کنترل کننده های ph می شناسیم. کنترل کننده های ph امکان دارد که جهت تغییر پیدا کردن طعم، بافت یا ایمنی در محصولات غذایی مختلف استفاده شود. اسید استیک، سیترات سدیم و اسید سیتریک جزو موادی هستند که در دسته کنترل کننده های ph قرار می گیرند.
عوامل ضد جوش
عوامل ضد جوش دسته دیگری از مواد اولیه در صنایع غذایی هستند که به صورت دانه یا پودری وجود دارند. مخلوط تخم مرغ، شیر خشک، آرد، محصولات قندی، برخی از مخلوط های مختلف شیرینی پزی به عنوان مواد ضد جوش برای پیشگیری کردن از چسبیدگی های بیش از حد و یا کلوخ شدن استفاده می شوند. از جمله عوامل مهم ضد جوش دی اکسید سیلیکون، فسفات های کلسیم، سیلیکات ها مانند (آلومینیوم، کلسیم و تری کلسیم)، اسید استئاریک و غیره هستند.
خمیرمایه ها
خمیرمایه ها نیز در دسته مواد اولیه صنایع غذایی قرار می گیرند که موجب افزایش پیدا کردن بافت، شکل و حجم محصولات پخته شده می شوند. خمیرمایه های رایج و پرکاربرد عبارتند از:
- آب جو
- بکینگ پودر
- مخمر
- دوغ
- پروتئین
- کنسانتره
- آب پنیر
خمیرمایه ها در طیف بالایی از محصولات شور و شیرین مانند کلوچه ها، کیک ها، بیسکویت ها، نان ها، نان سودا و غیره استفاده می شوند.
امولسیفایرها
امولسیفایرها به مخلوط هایی اضافه می شود که مبتنی بر آب و روغن هستند و در واقع به ترکیب شدن این دو ماده کمک می کنند. نمونه هایی از این مواد اولیه غذایی را حتی در غذاهای روزمرگی خودمان نیز می بینیم، مانند شیر، سس وینگرت و سس مایونز.
از لیستین زرده تخم مرغ و ترکیب آن با سویا نیز به عنوان یک امولسیون استفاده می شود. دیگر مورد استفاده مانند استریل لاکتیلات سدیم و استرهای مونو گلیسیرید اسید تارتاریک دی استیل در خمیرهای نان های تجاری، سفیده خشک شده تخم مرغ ها، خامه های مصنوعی و به صورت منجمد یا مایع استفاده می شود.
مرطوب کننده ها
مرطوب کننده ها برخی از مواد غذایی را به صورت مرطوب نگه داری می کنند، نمونه های پر مصرف و پرکاربرد آن ها عبارت اند از:
- عسل
- گلیسیرین
- پروپیلن گلیکول
- پلی ال های قند مانند (گلیسرول، زایلیتول، سوربیتول، مالتیتول)
پروپیلن گلیکول در نارگیل خرد شده، آبنبات ها و گل ختمی نیز وجود دارد. پلی ال ها به عنوان گزینه های شیرین کننده کم کالری هستند و در برخی محصولات غذایی مانند آبنبات ها، آدامس های بدون قند و دیگر غذاهای کم کالری کاربرد دارند.
ضخیم کننده ها، تثبیت کننده ها و برخی عوامل ژل کننده
سه گروه عوامل ژل کننده، برخی از ذخیره کننده ها و انواع تثبیت کننده ها در محصولات غذایی جهت بهبود پیدا کردن پایداری و ایجاد کردن بافت های یکنواخت و هم چنین با پیشگیری کردن از گسست امولسیون ها ته نشین شدن برخی از مواد اولیه و پیشگیری از تشکیل کریستال های یخی و غیره استفاده می شود.
ضخیم کننده ها مانند نشاسته سیب زمینی، نشاسته ذرت و تاپیوکا می باشد. از دسته ضخیم کننده های گیاهی نیز مانند صمغ، لوبیا، صمغ گوار و صمغ زانتان هستند که جزء این دسته از مواد اولیه صنایع غذایی قرار می گیرند.
غلیظ کننده ها که بر پایه پروتئین هستند، عبارتند از:
- سفیده تخم مرغ
- کلاژن
- ژلاتین
- آلژینات ها مانند (کلسیم پتاسیم و سدیم)
آلژینیک کاراگینان پلی ساکاریدی و آگار آگار از انواع جلبک های دریایی و دیگر جلبک ها به دست می آید، اما پکتین نوع دیگری پلی ساکارید است که از موادی مانند سیب و دیگر مرکبات به دست می آید.
آسه سولفات پتاسیم
آسه سولفات پتاسیم را به عنوان نوعی شیرین کننده مصنوعی که دارای کالری برابر صفر است، استفاده می کنند. این ترکیب شیمیایی در کنار دیگر شیرین کننده ها جهت از بین بردن تلخی محصولات به کار برده می شود. آسه سولفام پتاسیم در محصولات غذایی فراوانی مانند بستنی های بدون شکر و نوشابه های رژیمی یافت می شود و توسط سازمان غذا و داروی آمریکا مورد تایید قرار گرفته است، اما برخی از گروه های بهداشتی آن را تایید نمی کنند.
الفا توکوفرول
آلفا توکوفرول در واقع نوعی ویتامین ای می باشد که به مواد غذایی اضافه شده و به راحتی در بدن ذخیره و جذب می شود و یک ماده مغذی نیز به حساب می آید که جهت پیشگیری کردن از آسیب های حاصل از اکسیداسیون به سلول های بدن کمک می کند و در سلامت پوست افراد و پیشگیری کردن از برخی بیماری ها نقش دارد. آلفا توکوفرول در غذاهای داری چربی های اضافه و در گوشت ها یافت می شود. به طور طبیعی نیز در برخی سبزیجات برگ دار، آجیل ها، دانه های مغذی و روغن های گیاهی به چشم می خورد.
اسید اسکوربیک
ویتامین سی یا اسید اسکوربیک قابل حل شدن در آب است و برای بهبود پیدا کردن برخی مواد غذایی استفاده می شود که فرآوری شده اند. این اسید در محصولاتی مانند غلات، گوشت، میوه ها، آب میوه ها و… یافت می شود و مصرف آن کاملاً بی خطر است.
آسپارتام
آسپارتام در دسته شیرین کننده های مصنوعی می باشد که از ترکیب شدن متانول با دو اسید آمینه ساخته شده است و وقتی نوشابه های رژیمی دیده می شود. درصد شیرینی آن ۱۸۰ بار بیش تر از انواع شکرها است، علاوه بر نوشابه های رژیمی در شیرین کننده های رومیزی و ماست نیز وجود دارد.
طعم دهنده ها و اسانس
بیش تر طعم دهنده ها و اسانس ها جزو مواد شیمیایی مجاز هستند، مانند فنیل استالدهید دی متیل استات و بوتیل الکل. این مواد شیمیایی در طعم دهی خودشان از کره، میوه ها و ادویه ها استفاده می کنند. طعم دهنده ها در بیش تر غذاهای فرآوری شده نیز وجود دارند.
نحوه خرید مواد اولیه در صنایع غذایی
حال که با لیست مواد اولیه صنایع غذایی آشنایی پیدا کردید، اگر تصمیم دارید که هر کدام از این مواد ذکر شده را خریداری کنید، شرکت اسپیناس شیمی با هر تعداد و مقداری که قصد داشته باشید این مواد را برای شما تامین می کند. این شرکت در واقع از بزرگ ترین و موفق ترین تامین کننده های مواد اولیه در صنایع غذایی می باشد.