شغل ساندویچی و فست فود یکی از پر درآمدترین مشاغل در ایران است. البته اگر افتتاح ساندویچی به صورت اصولی باشد و موارد مدیریتی به نحو صحیح و کامل رعایت شود. اگر دنبال ایده برای برپایی کسب و کار می گردید، می توانید در کوتاه ترین زمان آموزش های مربوطه به راه اندازی فست فود را دیده و پس از گذراندن دوره های بهداشت و گرفتن جواز کسب اقدام به راه انداری ساندویچی و فست فود کوچک کنید.
تجهیزات راه اندازی ساندویچی
۱.اجاق گاز و ماکروفر
به منظور سرخ کردن و گرم کردن خوراکی ها شما احتیاج به اجاق گاز مناسب دارید. همچنین برای ساندویچ ها و فست فودهای کوچک شما به یک مایکروفر نیاز دارید.
۲.یخچال
اگر یخچال نداشته باشید نمی توانید مواد غذایی را به مدت طولانی و سالم نگه دارید. لذا شما به یک یخچال برای خنک نگه داشتن مواد غذایی و نوشیدنی ها نیازمندید.
۳.سینک ظرف شویی
برای شستن و تمیز کردن ظرف و ظروف نیز، به سینک ظرف شویی احتیاج خواهید داشت.
۴.میز و صندلی
برای پذیرایی از مشتریانی که به مغازه شما می آیند به میز و صندلی مناسب نیاز دارید. توجه داشته باشید که صندلی هایی که شما تهیه می کنید باید زیبا و متناسب با رنگ دکوراسیون و راحت باشد.
مراحل راه اندازی ساندویچی
۱- انتخاب مکان مناسب برای ساندویچی :
اگر هدف شما از راه اندازی ساندویچی، داشتن مشتریانی است که در سالن شما غذای خود را سرو کنند بایستی مغازه شما بزرگ باشد و حتما در اطراف آن جای پارک باشد. اما اگر در بین سایز مغازه ها مانند تعمیرگاه ها، سوپر مارکت، حوالی پارک و … باشید قطعا مشتریان بیشتری خواهید داشت.
۲- انتخاب نام ساندویچی
نام رستوران شما باید کوتاه، بامعنی و مرتبط با کارتان باشد. شکل نوشتاری و نوع تلفظ آن نیز باید راحت باشد به صورتی که به حافظه سپرده شود و در تبلیغات بتوان روی آن کار کرد.
۳- اخذ مجوزها
به منظور راه اندازی ساندویچی، نیاز است از وزرات بهداشت گواهینامه و مجوزهای ضروری را دریافت کنید. این کار را باید در ابتدای شروع کارتان انجام دهید تا در ادامه به مشکل برنخورید.
۴-آماده کردن منو
در منوی ساندویچی می توانید انواع ساندویچ، برگر، فلافل، سیب زمینی سرخ شده، قارچ سوخاری و …. را بگنجانید چرا که هر کدام از این غذاها مشتریان خود را دارند. متنوع بودن منو، دست مشتری را برای انتخاب باز می گذارد و طیف بیشتری از مشتریان را جذب می نماید.
۵- خرید تجهیزات ساندویچی
یکی از مهمترین مراحل راه اندازی ساندویچی، انتخاب و خرید تجهیزات ساندویچی است. با توجه به منوی غذایی و همچنین تعداد مراجعه کنندگان برای هر غذا در هر وعده غذایی، باید تجهیزات مناسب و پاسخگوی کارتان را تهیه نمایید.
۶- تامین مواد اولیه
خیارشور، گوجه، کاهو، سوسیس، کالباس، پنیر پیتزا و …. مواد اولیه یک ساندویچی هستند. بعضی از آن ها به دلیل تازه بودن باید روزانه تامین شوند و بعضی دیگر می توانند هر چند وقت یکبار تهیه شوند. در هر صورت برای تهیه مواد اولیه مرغوب با قیمت مناسب می توانید با تامین کنندگان این مواد هماهنگ باشید.
۷- دکوراسیون ساندویچی
دکوراسیون ساندویچی به متراژ ، مکان و موقعیت مغازه شما، منو و همچنین سطح مشتریان شما وابسته است. اگر مغازه شما در دل بازار است و کارگران و صاحبان سایر مغازه ها مشتری اتان هستند یک نوع دکوراسیون لازم است و اگر در موقعیت اداری یا مراکز خرید هستید که اکثر خانواده ها یا جمع های دوستانه مشتری شما می شوند یک نوع دیگری از دکوراسیون باید طراحی شود.
۸- استخدام پرسنل ساندویچی
با توجه به بزرگی و کوچکی مغازه تان می توانید حداقل از دو پرسنل به بالا داشته باشید. اگر تعداد مشتریان شما زیاد باشد حتما برای آماده سازی، پخت، شستشوی ظروف و هم چنین ارسال باید تعداد بیشتری پرسنل استخدام کنید.
۹- دلیوری و تحویل غذا
چنانچه علاوه بر سرویس دهی به مشتریان داخل سالن، سفارش غذای بیرون بر را هم در برنامه دارید، بایستی به فکر تهیه موتور، جعبه غذا و بسته بندی های مناسب باشید.
۱۰- تبلیغات ساندویچی
پس از مراحل فوق، برای به ثمر نشستن هزینه ها و سختی هایی که برای راه اندازی ساندویچی داشته اید باید تبلیغات راه بیاندازید. استفاده از فضای مجازی و محیطی به فروش بیشتر شما کمک می کند. در کنار تبلیغات می توانید از آفرهای دیگری مانند ارسال رایگان، تخفیف برای سالاد و نوشابه در صورت خرید تا یک مبلغ مشخص و …. در نظر بگیرید.
چگونه یک مغازه ساندویچی راه اندازی کنیم؟
کسب و کارهایی که با شکم رابطه دارند جزء شغل هایی هستند که اگر به طور اصولی و درست پیش بروند خیلی زود به بازدهی می رسند. فرقی ندارد شما یک ساندویچی کوچک در کوچه و محله زندگی اتان راه بیاندازید یا یک رستوران و فست فود زنجیره ای با شعبات مختلف در سطح شهر داشته باشید، با در نظر گرفتن میزان هزینه ای که صرف می کنید می توانید زودتر از هر کار دیگری به نتیجه برسید. زیرا که در حال حاضر خوردن غذا در بیرون از خانه به یک تفریح تبدیل شده است و با توجه شرایط اقتصادی که تفریحات دیگری مانند مسافرت رفتن و … کمتر شده است این تفریح به دلیل ارزان تر بودن بیشتر مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است.
لازم بذکر است پیش از اینکه ساندویچی خود را راه اندازی کنید حتما به تحقیق و مطالعه در خصوص راه و روش موفق شدن و موفق ماندن بپردازید. مطمئن باشید همزمان با شما، تعداد زیادی هستند که به فکر راه اندازی این شغل هستند و شما رقبای زیادی خواهید داشت. اما باید توجه داشته باشید که بر اساس تحقیقات بیش از ۸۰ درصد این شغل در سال اول راه اندازی با شکست رو به رو می شود. لذا کسب آگاهی و استفاده از تجربیات موفقیت و شکست دیگران می تواند راه را برای شما هموارتر کند.
هزینه راه اندازی ساندویچی
در اکثر مغازه های ساندویچی با متراژ کم یک الی دو نفر کارگر قادرند کار کنند. اما اگر قصد دارید مغازه ساندویچی شما متراژ بیشتری داشته باشد بایستی از چند کارگر یا همان نیروی انسانی استفاده کنید که دارای مهارت در زمینه ساندویچی باشند.
مهارت در کار ساندویچی بسیار اهمیت دارد. خوشمزه بودن غذاها تزئینات غذایی همگی به کسی بستگی دارد که ساندویچ را تهیه می کند.
بعضی از مغازه های ساندویچی یا همان اغذیه فروشی ساندویچ های مخصوص مغازه خود را دارند که دستور پخت آن را فقط آشپز یا همان ساندویچ زن میداند و این یک امتیاز مهم برای کسب درآمد است پس مهارت در کار خیلی مهم است.
در انتخاب نیرو های انسانی سعی کنید دقت داشته باشید چرا که نوع برخورد با مشتری ،شخصیت کارگر شما، تیپ کارگر شما ،مرتب بودن کارگر شما، رعایت کردن بهداشت فردی کارگر همگی در جذب مشتری تاثیرات فراوانی دارد.
برای راه اندازی ساندویچی از سس فله استفاده کنیم یا بسته ای؟
سس فله شاید از نظر اقتصادی صرف نداشته باشد ولی مشتری بیش تر به آن جذب می شود.
چگونه یک مغازه ساندویچی راه اندازی کنیم؟
در ابتدا باید کار ساندویچ زنی را یاد بگیرید و سپس وارد مراحل بعدی شوید
مزیت های راه اندازی ساندویچی چیست؟
نقد بودن این کار، پتانسیل بالا، به روز بودن، زود بازده بودن کار، کارافرینی
جمع بندی:
در این مقاله ما سعی کردیم مطالب مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید یه ساندویچی خوب راه اندازی کنید. همچنین آموزش ساندویچی می تواند به شما در راه اندازی رستورات ساندویچ فروشی کمک کند. اگر به مطالعه این مقاله علاقه داشتید، مقاله راه اندازی فست فود و راه اندازی کبابی را نیز مطالعه فرمایید.