پیراشکی کرمدار ارسال از بانو زهره بخش سر آشپز سایت مابانو
تخم مرغ :۱عدد شیر: ۱ لیوان
شکر:نصف لیوان کره :۱۰۰ گرم
نمک:۱/۸ قاشق چایخوری
پودر خمیر مایه فوری:۱قاشق غذا خوری سر پر
آرد:حدود ۵ لیوان تاحدی که به دست نچسبد
کنجدوزرده ویک قاشق عسل و کمی یک ق غذاخوری ر وغن مایع وکمی زعفران غلیظ یک ق برای روی پیراشکی
موادکرم : آرد۳/۴پیمانه آب ۲پیمانه وشکر۱پیمانه کره ۲قاشق غذا خوری وانیل یک۱/۸ قاشق مرباخوری
داخل قابلمه ای ابتداشکروآردراخوب باهم مخلوط کرده آب راکم کم ریخته وروی حرارت گاز سفتش کرده کمی سفترازکرم شد وانیل وکره راریخته وخاموش کرده تاسردشود، پودر خمیر مایه را با۱/۳ لیوان آب ولرم (ولرمی که رو به سردی می رود) مخلوط کرده ۱قاشق غذا خوری شکر به آن افزوده و در جای گرمی روی سماور خاموش شده سریع عمل می آید.
درون ظرفی گود تخم مرغ ،کره آب شده،شیر ولرم،شکرومخمر آماده را مخلوط می کنیم. آرد ونمک را با هم مخلوط کرده و ۳ بار الک می کنیم تا سبک شده و کمی هوا بخورد.کم کم آرد را به بقیه ی مواد اضافه می کنیم تا خمیر لطیفی بدست آید . اگر خمیر خیلی شل بود کمی آرد به آن اضافه کنید .ولی خمیر نهایی لطیف و کمی چسبناک است.کف واطراف ظرف گودی راچرب وخمیرراداخل آن گذاشته ورویشراباکیسه ویا حوله ضخیم پوشانده و ۲ ساعت به آن استراحت دهید.بعد از آن خمیر را از ظرف خارج کرده کمی ورز داده وبه اندازه نارنگی برداشته وروی میزکار به صورت بیضی بازکرده وباکا ترازقسمت کمی پایین ترازخط برش خطهای عمودی زده وکرم راسمت مخالف برش گذاشته ورول کرده ودوسرخمیررابه صورت نعلی خم میکنیم و حالا برای بهتر شدن کیفیت نان نیم ساعت یاچهل دقیقه به آن استراحت دهیدروی خمیر رابا عسل یاپودرقند ۱قاشق غ زرده ۱ عدد روغن مایع اق س وکمی زعفران اندود کرده وکنجدپاشیده .فر را با حرارت ۱۸۰ درجه روشن کرده و یک ظرف آب در آن قرار دهید.(بخار آب جوش باعث بهتر شدن کیفیت نان میشود).زمان پخت نان بسته به نوع و درجه حرارت فر متفاوت است معمولا با دمای ۱۶۰ حدود ۱ ساعت طول میکشد هر وقت روی نان ها مثل عکس طلایی شد آن ها را از فر خارج کنید.
نکته:می توانید میزان شکر را کمتر کنید.
نکته:همه ی آرد را یک دفعه اضافه نکنید .