کباب بناب به عنوان یکی از کباب های محبوب و سنتی ایرانی همواره به دلیل دارا بودن مزه ای لذیذ و خاطره انگیز از طرفداران زیادی برخوردار می باشد. در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با طرز تهیه کباب بناب اشنا نماییم.
اگر به دنبال خوشمزه ترین دستور پخت کباب بناب هستید تا انتهای این مقاله با ماهمراه باشید. ما در آریا تهران دوره های آموزش کباب زنی و تخته کاری در تهران را با بهترین اساتید به هنرجویان عزیز خود آموزش خواهیم داد.
بناب یکی از کباب های ایرانی اصیل و سنتی می باشد که اصالت آن متعلق به شهرستان بناب است. کباب بناب آذربایجان و کباب بناب کاشانی به دلیل دارا بودن مزه ای فوق العاده و لذیذ در دسته محبوب ترین انواع کباب ها قرار گرفته اند. در ادامه برای شما عزیزان بهترین طرز تهیه کباب بناب را قرار داده ایم.
طرز تهیه کباب بناب
مواد لازم برای 6 نفر | |
فیله گوسفندی | 800 گرم |
راسته گوساله | 800 گرم |
کره | 150 گرم |
پیاز سفید | 4 عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
در مرحله اول از طرز تهیه کباب بناب ابتدا پیاز را ساطوری کنید و به همراه نمک و فلفل با گوشت مخلوط کرده و ماساژ دهید. در مرحله دوم به میزان دلخواه از گوشت برداشته و کف دست مانند کوفته گرد کرده و سیخ را از وسط آن عبور می دهیم و بعد با انگشتان دست آن را در امتداد سیخ بطور یکسان پهن می کنیم.
در مرحله سوم از تهیه کباب بناب اصل قبل از قرار دادن سیخ ها بر روی آتش ذغال ها باید گداخته شده باشند و بطور مساوی در همه جای منقل توزیع شده باشند، پس از قرار دادن سیخ ها بر روی آتش به هیچ عنوان کباب را باد نزنید و پس از گذشت یک دقیقه سیخ را بر گردانید، تا طرف دیگر آن یک دقیقه رو به آتش باشد و گوشت بهم بچسبد و دیگر شانسی برای ریختن وجود نداشته باشد.
در مرحله پنجم به طور مداوم هر چند دقیقه یکبار سیخها را برگردانید وو سعی کنید با چاقو از ته سیخ قدری از کباب را جدا کرده و بچشید، برای اینکه متوجه شوید کباب پخته است.
در مرحله آخر از طرز تهیه کباب کوبیده بناب بهتر است کبابها را قبل از خشک شدن و هنگامی که هنوز آبدار هستند از روی آتش بر دارید و داخل نان گذاشته سیخ ها را خارج نموده و بلا فاصله قدری سماق به آنها بپاشید و سپس به مراه برنج ،کره، ماست چکیده، پیاز و ریحان نوش جان نمایید.
پیشنهاد میشود اگر به دنبال کسب اطلاعات در رابطه با سرمایه لازم برای راه اندازی کبابی هستید حتما مقاله مربوطه را مطالعه نمایید.
فرق کباب بناب با کوبیده
در رابطه با فرق کباب بناب با کوبیده باید بگوییم کباب بناب نوعی کباب کوبیده می باشد که شیوه طبخ آن کمی با کباب کوبیده متفاوت است. تفاوت اصلی این دو در این است که گوشت را به جای اینکه چرخ کنند میکوبند تا شکل پذیر شود. بعد از اینکه کباب به حد کافی کوبیده شد و شکل پذیر شد آن را مزهدار میکنند و روی سیخ های پهن به سیخ میکشند و در روی آتش کباب می کنند.
یکی دیگر از تفاوت های این دو کباب در قیمت کباب بناب است، بناب کبابی نسبت به کباب کوبیده به دلیل خوش طعم تر بودن آن گران قیمت تر می باشد. و میتوان یکی از اصلی ترین تفاوت ها و فرق کباب بناب و کوبیده را هزینه آن ها در نظر گرفت.
برای مطالعه طرز تهیه کباب حسینی و همچنین طرز تهیه کباب کوبیده خانگی ساده کلیک کنید.
کباب بناب چیست
در رابطه با پاسخ این سوال که کباب بناب چیست باید بگوییم چلو کباب بناب در اصل نوعی کباب ذغالی در بین انواع کباب می باشد که شبیه به کباب کوبیده بوده اما بسیار لذیذ تر بوده و چربی آن نیز بالاتر می باشد.
از جمله محبوب ترین انواع بناب در ایران، کباب بناب تهران و کباب بناب تبریز می باشد. در ادامه برای شما عزیزان طرز تهیه کباب بناب ساطوری و عکس کباب بناب را قرار داده ایم.
در دوره های آموزشی کباب زنی و تخته کاری در بهترین آموزشگاه آشپزی در تهران شما عزیزان طرز تهیه شیشلیک و سایر کباب ها را به صورت صفر تا صد اموزش خواهید دید.
طرز تهیه کباب بناب ساطوری
همانطور که بالاتر نیز گفته شد، خوردن کباب بناب برای اکثر افراد بسیار لذت بخش بوده و در رابطه با خواص کباب بناب میتوانیم بگوییم این کباب خونساز، مقوی، باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش سلامت پوست و استخوان میشود. از جمله مواد لازم برای طرز تهیه کباب بناب ساطوری عبارت است از:
کره | ۵۰ گرم |
پیاز سفید | ۳ عدد |
فیله گوسفند | ۴۰۰ گرم |
راسته گوساله | ۴۰۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
ابتدا گوشت ها را شسته و در آبکش قرار می دهیم تا آب آن ها خارج شود و بر روی تخته آشپزخانه گوشت ها را به قطعات متوسط برش می دهیم تا راحت داخل چرخ بروند.
گوشت ها را در چرخ گوشت چرخ می کنیم و کنار می گذاریم و پیازها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم.
پیازها را با گوشت در کاسه ای بزرگ قرار می دهیم و روی آن ها نمک و فلفل سیاه می پاشیم و مواد را خوب ورز می دهیم و روی کاسه را سلفون می کشیم و به مدت ۲ ساعت ترکیب گوشت و پیاز را در یخچال قرار می دهیم.
سپس مایه کباب را از یخچال بیرون می آوریم و کمی ورز می دهیم و سیخ ها را آماده می کنیم و مقداری از مایه کباب را بر می داریم و از بالا تا پایین به سیخ می چسبیانیم و یا مایه کباب را روی تخته آشپزخانه شکل می دهیم و سیخ را از وسط آن رد می کنیم.
زغال کباب را آماده می کنیم و کره را در تابه ای کوچک قرار می دهیم و روی حرارت می گذاریم تا ذوب شود و اگر تمایل داشتید کمی زعفران دم کرده به آن اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم و خیلی آرام با یک فرچه روی کباب ها می کشیم و یا با قاشق روی کباب ها می ریزیم تا کباب ها خشک نشوند و طعم دلپذیرتری داشته باشیم.
لازم به ذکر است این مرحله از پخت کباب بناب همانند طرز تهیه کباب چنجه نیاز به قرار دادن کباب ها روی شعله با حرارت متوسط داریم.
در این مرحله از طرز تهیه کباب بناب، کباب ها را روی آتش می گیریم تا کبابی و مغز پخت شوند.سپس چند عدد گوجه فرنگی گوشتی نیز در کنار کباب به سیخ می گشیم و کباب می کنیم و با کباب بناب نوش جان کنید.
پیشنهاد میشود برای شرکت در دوره کباب زنی و تخته کاری آریا تهران با یکی از شماره تلفن های 021-66919634-7 تماس حاصل فرمایید.
کباب بناب ثبت ملی شد
جالب است این نکته ار در رابطه با ثبت کباب بناب بدانید که کباب بناب بهعنوان نخستین غذای ایرانی ثبت ملی شده و در فهرست میراث ناملموس ایران قرار گرفت و پس از ثبت ملی مهارت پخت این نوع کباب، فستیوال کباب بناب برای نخستین بار در سال 94 با استقبال بیش از 34 هزار نفر و در جشنواره دوم در سال 95 با شرکت بیش از 50 هزار نفر برگزار گردید.
چنانچه می خواهید کباب بناب شما نرم و آبدارباشد باید از گوشت مناسب استفاده کنید که دارای میزان چربی کافی و مناسبی باشد. در صورتی که چربی گوشت انتخابی شما برای تهیه کباب بناب کم باشد، کباب سفت و خشک خواهد شد.
برای مشاهده طرز تهیه جوجه کباب تابه ای و همچنین طرز تهیه قارچ کبابی مقالات مربوطه را مطالعه نمایید.
طرز تهیه کباب ساطوری یا بناب اصل آذربایجان
مواد لازم:
- گوشت پرچرب گوسفندی یک کیلوگرم
- پیاز متوسط دو عدد
- نمک و فلفل به مقدار لازم
در مرحله اول پیازها را به شکل مکعب های ریز خرد کرده و پیازهای خرد شده را رو تخته گوشت قرار دهید و به کمک ساطور برشهای افقی و عمومی روی تخته بزنید تا پیازها کاملا ریز و ساطوری شوند.
گوشت گوسفندی را دوبار چرخ کرده و بعد از چرخ کردن، آن را در کاسه ای نسبتا بزرگ قرار دهید و پیاز را به آن اضافه کنید و با دست، مواد را ورز دهید تا گوشت و پیاز به خوبی با هم مخلوط شوند و طعم پیاز به خرد گوشت ها برود.
نمک و فلفل را هم به مواد اضافه کنید و پس از یکدست شدن مواد هم روی مواد سلفون بکشید و اجازه دهید مواد 2 تا 3 ساعت استراحت کنند، پس از 3 ساعت مواد را باز کنید و سیخهای کباب را کنار دستتان قرار دهید. یک کاسه آب گرم هم کنار دست خود بگذارید و دست خود را در آب گرم بزنید و پس از آن به اندازه یک کوفته از گوشت را به دست بگیرید.
زمانی که گوشت روی سیخ کباب به صورت یک دست قرار گرفت به کمک انگشت شصت و انگشت اشاره شیار های ریزی را با فاصلههای یکسان به روی گوشت ایجاد کنید.
برای پخت کباب بناب ابتدا منقل و یا کبابپز خود را در بالاترین حرارت ممکن قرار دهید و سیخهای کباب را روی شعله آتش بگذارید، در مرحله اول پخت گوشت پس از دو دقیقه به رنگ کرم در می آید و باید آن را به روی دیگر بچرخانید. در این مرحله سیخ ها را پشت و رو کنید تا گوشت از حالت خام بودن در بیاید و پخته شود.
پیشنهاد میشود اگر میخواهید بدانید کباب غذای کدام کشور است کلیک کنید.
سوالات متداول
چلو کباب بناب نوعی کباب می باشد که همانند کباب کوبیده بوده و طعمی لذیذ و خاطره انگیزی دارد. داخل مقاله نحوه پخت این نوع کباب را برای شما عزیزان قرار داده ایم.
برای اینکه یک کباب بناب آبدار و خوشمزه ی رستورانی بپزید تنها اصلی که باید رعایت شود گوشت خریداری شده شما و میزان چربی موجود در آن است. داخل مقاله طرز تهیه کباب بناب را قرار داده ایم.