شامی کباب یا همان کباب شامی یکی از غذاهای محبوب ایرانی می باشد که در تمامی شهر های کشور ایران در دسته غذاهای پر طرفدار قرار گرفته است که روش طبخ آسانی نیز دارد. در این مقاله قصد داریم به صورت جامع شما عزیزان را با طرز تهیه شامی کباب با گوشت، مرغ، لپه و سیب زمینی آموزش دهیم.
آریا تهران به عنوان بهترین آموزشگاه آشپزی در تهران و معتبر ترین آموزشگاه کباب زنی و تخته کاری همواره سعی داشته است تا انواع کباب و شامی کباب را در دوره های خود به صورت عملی ورکشاپ به مخاطبین و هنرجویان عزیز آموزش دهد.
طرز تهیه شامی کباب
همانطور که در ابتدای مقاله نیز گفته شد، شامی کباب از جمله بهترین کباب هایی می باشد که میتوانید در کمترین زمان و با متریال و مواد اولیه در دسترس آن را تهیه نمایید. به عنوان مثال شامی لپه یک نوع شامی می باشد که پخت آن تنها 13 دقیقه زمان خواهد برد.
در این بخش برای شما عزیزان مراحل طرز تهیه شامی کباب را قرار داده ایم. پیشنهاد میشود برای شرکت در دوره های آموزش تخته کاری و یادگیری صفر تا صد انواع کباب همین حالا با یکی از شماره تلفن های ما تماس بگیرید تا مشاوران ما شما را راهنمایی نمایند.
مواد لازم طرز تهیه کباب شامی | |
سیب زمینی | 6 عدد |
پیاز | 4 عدد |
گوشت گوساله چرخ کرده | 500 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز | به میزان لازم |
زردچوبه | 2 ق چ |
پودر زنجبیل | نصف ق چ |
ادویه کاری | به میزان کافی |
روغن | به میزان کافی |
مراحل تهیه کباب شامی خوشمزه
در مرحله اول برای پخت یک شامي كباب ايراني سیب زمینی ها را بشویید و پوست آن ها را بگیرید و با رنده متوسط رنده کنید. با فشار دست آب اضافی سیب زمینی ها را به طور کامل بگیرید.
در مرحله بعدی از پخت شامی کباب خوشمزه سیب زمینی و پیاز رنده شده و آب گرفته را به همراه گوشت چرخ کرده و تخم مرغ درون یک کاسه مناسب و جادار می ریزیم و نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر زنجبیل و ادویه کاری را به کاسه اضافه می کنیم.
سپس در مرحله بعدی مواد درون کاسه را به مدت ۱۰ دقیقه با دست مخلوط کرده و ورز می دهیم تا کاملا منسجم و یکدست شوند و سپس روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و در یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند ومواد به خودر یکدیگر روند.
یک تابه مناسب را بر روی حرارت قرار داده و ۶ قاشق غذاخوری روغن مایع به تابه اضافه می کنیم و پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، به اندازه یک سیب کوچک از مایه کتلت بر می داریم و با دست آن را گرد یا بیضی شکل می دهیم، سپس کمی تخت کرده و داخل روغن می اندازیم تا به خوبی سرخ شود. نوش جان!
نکته: یکی از مهم ترین نکات در رابطه با پخت یک شامی کباب مجلسی این است که پس از آماده کردن مایه کباب آن را به مدت 3 الی 6 ساعت در یخچال قرار دهید تا هنگام سرخ شدن از هم وا نرود.
شامی کباب افغانی
در کشور افغانستان نیز شامی کباب در دسته غذا های محبوب قرار دادر و کاملا شبیه به طرز تهیه شامی کباب ایرانی می باشد. اما با این تفاوت که در کشور افغانستان به جای گوشت از مرغ استفاده کرده و سیب زمینی از مواد اولیه آن حذف میشود. در این بخش برای شما عزیزان طرز تهیه شامی کباب بدون سیب زمینی را قرار داده ایم.
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت مرغ | 900 گرم |
پیاز | 3 عدد بزرگ |
پودر تخم گنشیز | ½ قاشق چایخوری |
مرج سیاه یا همان فلفل سیاه | ½ قاشق چایخوری |
مرج قرمز | ½ قاشق چایخوری |
سیر | 3 حبه |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
نمک و روغن | به مقدار کافی |
برای تهیه این شامی کباب بدون سیب زمینی ابتدا مرغ ها را به خوبی شسته و سپس به همراه دو پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. یکی از پیازها را به صورت 3 قاچ خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم.
سپس مقداری فلفل سیاه و فلفل قرمز به قابلمه اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم مرغ بپزد. در 15 دقیقه پایانی پخت مرغ نمک را اضافه می نماییم.
پس از اینکه مرغ به صورت کامل پخته شد آن را چرخ می کنیم یا داخل مخلوط کن می ریزیم تا کاملا مخلوط شود. در ادامه پیاز باقی مانده را با رنده ریز رنده می کنیم و با فشار دست آب اضافی آن را می گیریم.
در مرحله بعدی از پخت شامی افغانی پیاز رنده شده را به همراه آرد نخودچی، پودر تخم گشنیز، تخم مرغ و مقداری نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به کاسه حاوی گوشت اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم تا مایه شامی کاملا یکدست شود.
در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، با دست به اندازه یک نارنگی از مایه شامی بر می داریم و با دست به صورت گرد یا لوله ای شکل می دهیم.
شامی ها را در روغن قرار می دهیم تا سرخ شوند. پس از اینکه یک سمت شامی ها به خوبی سرخ شد، آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. نوش جان!
شما عزیزان میتوانید برای شرکت در دوره های آموزش آشپزی رستورانی همین حالا با یکی از شماره تلفن های ما تماس بگیرید تا مشاوران ما طالاعات لازم را در اخیتار شما عزیزان قرار دهند.
شامی کباب لرستان
در شهر لرستان شامی کباب مرغ و گوشت از جمله محبوب ترین انواع غذا ها می باشد. در این بخش برای شما عزیزان طرز تهیه شامی کباب با گوشت چرخ کرده به سبک لرستانی ها را قرار داده ایم. لازم به ذکر است در شهر لرستان این نوع شامی با رب انار سرو میشود و در دسته غذاهای ترش قرار میگیرد.
مواد لازم طرز تهیه شامی کباب لرستان (برای 4 نفر) | |
پیاز متوسط | 3 عدد |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذا خوری |
گردوی سابیده شده | 2 لیوان |
مخلوط سبزیجات معطر خرد شده (جعفری و گشنیز و ترخون و نعنا و ریحان) | 1 لیوان |
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
رب انار | 6 قاشق غذا خوری |
مراحل طرز تهیه شامی کباب لرستان به این صورت می باشد که ابتدا یک کاسه بزرگ برداشته و گوشت چرخ کرده را درون آن می ریزیم و یک پیاز را شسته و پوست می کنیم و رنده می کنیم و به گوشت اضافه می نماییم.
سپس در مرحله بعدی از طرز تهیه شامی کباب خوشمزه آرد نخودچی و نصف مقدار گردوی سابیده شده و سبزی های معطر خرد شده را به آن اضافه کرده و نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه می نماییم و ورز می دهیم تا یک دست شود.
سپس روی ظرف را می پوشانیم و به مدت 2 ساعت درون یخچال استراحت می دهیم تا طعم مواد به خورد هم رود.
در مرحله آخر نیز به اندازه نارنگی از مواد برداشته و کف دست به صورت شامی در می آوریم و یک تابه را با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. سپس شامی ها را درون آن سرخ می کنیم. وقتی هر دو طرف شامی ها سرخ شد آن را از تابه در آورده و کنار می گذاریم و رب انار را به آن اضافه میکنیم و درب آن را میبندیم تا به مدت 20 دقیقه به همراه رب انار شامی ها بپزند. نوش جان!
پیشنهاد میشود برای مشاهده طرز تهیه کباب بناب و همچنین طرز تهیه کباب حسینی مقالات مربوطه را مطالعه نمایید.
طرز تهیه شامی کباب شمالی
طرز تهیه شامی کباب شمالی شباهت بسیار زیادی به رسپی بالا دارد اما با این تفاوت که شامی کباب گیلانی با گوشت چرخ کرده و یا سویا قابل طبخ می باشد.
مواد لازم تهیه شامی کباب شمالی (برای 5 نفر) | |
گوشت چرخ کرده | 700 گرم |
پیاز | 3 عدد متوسط |
سیب زمینی | 4 عدد متوسط |
رب انار | 3 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
پاپریکا | 2 قاشق چایخوری |
مغز گردو (اختیاری) | 200 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه کباب شامی با گوشت چرخ کرده گیلانی
در مرحله اول از تهیه کباب شامی با گوشت چرخ کرده شمالی ابتدا یکی از پیازها و یکی از سیب زمینی ها را پوست می گیریم، سپس با رنده ریز رنده می کنیم.
آب اضافی پیاز و سیب زمینی را با فشار دست به طور کامل می گیریم و گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز و سیب زمینی رنده شده داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس پاپریکا را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه می کنیم.
شامی کباب با گوشت چرخ کرده یکی از خوشمزه ترین انواع شامی کباب در کشور ایران می باشد. مواد را با دست به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند و شروع به ورز دادن مایه شامی کباب می کنیم و آن را به مدت 5 تا 10 دقیقه با دست ورز می دهیم تا کاملا منسجم شوند.
یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، به اندازه یک نارنگی از مایه شامی کباب بر می داریم و با دست به صورت گرد شکل می دهیم. مرحله ششم حالا شامی ها را به آرامی درون روغن قرار می دهیم تا سرخ شوند. پس از اینکه یک سمت از شامی ها سرخ شد، آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شوند. شما میتوانید شامی کباب شمالی را با نان محلی و ماست سرو نمایید.
کباب شامی اصفهانی
همانطور که بالاتر نیز گفته شد، شامی کباب طرز تهیه متفاوتی داشته و در شهر های مختلف نحوه طبخ متنوعی دارد. در این بخش برای شما عزیزان کباب شامی اصفهانی را قرار داده ایم.
مواد لازم برای پخت کباب شامی اصفهانی عبارت است از:
- سرکه به میزان کم
- آب ۱ استکان
- شیره انگور ۱۵۰ گرم
- نمک ، فلفل ، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
- آرد نخودچی ۱۲۵ گرم
- پیاز (رنده شده) پیاز ۱ عدد
- هویج (پخته و رنده شده) ۳-۴ عدد
- گوشت (چرخ کرده) ۵۰۰ گرم
گوشت چرخ شده را با کمی نمک، زردچوبه، پیاز و زردک مخلوط کرده و ورز دهیدو آرد نخودچی را قاشق قاشق به مخلوط گوشت اضافه کرده و مالش دهید تا مایه شامی سفت شود.
از مایه گوشتی به اندازه گردو برداشته و به شکل سوسیس حالت داده، در روغن داغ سرخ کنید. شامی اصفهانی های سرخ شده را کف تابه چیده و شهد (شیره انگور + آب + سرکه را مخلوط میکنیم) را روی شامی ها بریزیدو روی حرارت کم به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه قرار داده تا شهد به خورد کبابها برود، سپس در ظرف مورد نظر چیده و سرو کنید.
پیشنهاد میشود برای مشاهده طرز تهیه کباب کوبیده و همچنین طرز تهیه کباب تابه ای مقالات مربوطه را مطالعه نمایید.
طرز تهیه شامی کباب کرمانشاهی
شامی کباب کرمانشاهی و خوراک شامی کباب کرمانشاه در دسته بهترین و لذیذ ترین غذا های این شهر قرار گرفته است. در این بخش برای شما عزیزان بهترین و خوشمزه ترین طرز تهیه شامی کباب کرمانشاهی را قرار داده ایم.
- گوشت چرخ کرده500 گرم
- سیب زمینی 4 عدد
- پیاز 2 عدد
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- شنبلیله خشک شده 2 قاشق غذاخوری
- آرد 3 قاشق غذاخوری
در مرحله اول از پخت این شامی خوشمزه همانند طرز تهیه گشنیز کباب سیب زمینی و پیاز رو رنده کرده و با دست آب اضافی آن را بگیرید. سپس آرد، فلفل سیاه،نمک و شنبلیله و گوشت را با سیب زمینی و پیازی داخل یک کاسه ی مناسب مخلوط کرده و با دست به خوبی ورز بدهید.
به اندازه گلوله های متوسط از مواد را برداشته و با دست پهنشون کنید و داخل ماهیتابه ی روغن که از قبل داغ شده بذارید و دو طرف آن ها را سرخ نمایید. نوش جان!
طرز تهیه شامی کباب ترکی
طرز تهیه شامی کباب ترکی به این صورت می باشد که باید حتما با برنج سرو شود. در این بخش برای شما عزیزان طرز تهیه شامی کباب با برنج ترکی را قرار داده ایم.
مواد اصلی برای 5 نفر | مقدار |
گوشت گوسفندی چرخ کرده | 700 گرم |
تخم مرغ | 3 عدد |
پیاز خرد شده | 3 عدد |
2حبه | 2 حبه |
زیره سبز | 2 قاشق چایخوری |
پاپریکا | 1/3 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه تازه | 1/3 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز تند | 2/3 قاشق چایخوری |
نمک و روغن زیتون | به مقدار لازم |
در مرحله اول گوشت گوسفندی را بعد از شستن خرد کنید و دو بار چرخ کنید. پیاز و سیر را پوست بگیرید، خرد کنید و به همراه گوشت چرخ شده مخلوط نمایید. سپس مواد را برای بار سوم چرخ کنید. اگر آب اضافی داشت، فشار دهید تا خارج شود.
گوشت را در یک کاسه بزرگ ریخته، تخم مرغ و آرد سوخاری پانکو را اضافه کنید. خوب ورز دهید تا مخلوطی منسجم شکل گیرد. در یخچال پس از ورز دادن مایه شامی، ظرف را با سلفون بپوشانید و برای ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
کاسه مایه شامی را از یخچال خارج کنید. ادویهها شامل زیره سبز، پاپریکا، فلفل سیاه، فلفل قرمز تند، بلغور نرم، آب سرد و کمی نمک را اضافه کنید و دوباره به مدت ۵ دقیقه ورز دهید. مواد را مجدداً در ظرف پوشانده و به مدت ۱۲ ساعت یا یک شب کامل در یخچال قرار دهید تا مزهها به خوبی به خورد هم بروند.
مایه شامی را از یخچال بیرون آورید و به اندازههای دلخواه شکل دهید. در تابهای که از قبل با روغن زیتون داغ شده، شامیها را بگذارید و از هر طرف تا زمانی که برشته شوند، سرخ کنید. نوش جان!
برای شرکت در دوره های آموزش آشپزی رستورانی در تهران و مشاهده آموزش آشپزی ایرانی ته چین مرغ مقالات مربوطه را مطالعه نمایید.
شامی کباب با سویا
مواد لازم برای تهیه شامی کباب با سویا:
سیب زمینی | ۴ عدد |
سویا | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
روغن مایع | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | ۱ ق غذا خوری |
نمک ، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
در مرحله اول سویا را در کاسه ای می ریزیم و تا روی آن آب می گیریم تا به مدت ۴۵ دقیقه خیس بخورد،سپس سیب زمینی ها را می شوییم تا خاک آن شسته شود و داخل قابلمه ای قرار می دهیم و روی آن ها آب می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آبپز شوند.
سویا را در آبکشریخته و فلفل دلمه ای را می شوییم و با رنده ریز رنده می کنیم و آب آن را کاملا می گیریم و کنار می گذاریم و پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم.
در مرحله بعدی از تهیه شامی کباب با سیب زمینی پخته و سویا سپس پیاز را در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود.،آن وقت کمی زرد چوبه روی آن می پاشیم و پیاز را تفت می دهیم و سویا را همراه فلفل دلمه ای رنده شده اضافه می کنیم و تفت می دهیم. رب گوجه را به مواد می افزاییم و نمک،فلفل سیاه به مقداری که تمایل داریم اضافه می کنیم و مواد را زیر و رو می کنیم تا ادویه به خورد تمامی مواد برود و کمی سرخ شوند و کنار می کذاریم تا خنک شود.
سیب زمینی ها را در آبکشی می ریزیم و روی آن ها آب سرد می گیریم و صبر می کنیم تا خنک شوند،سپس پوست آن ها را می گیریم و با رنده ریز رنده می کنیم. مقداری از سیب زمینی را بر می داریم و با کف دو دست به شکل یک دایره گرد می کنیم ،سپس ان را تخت می کنیم و مقداری از مایه سویا را روی آن می ریزیم و سیب زمینی ره مجددا جمع می کنیم تا مواد داخل آن مشخص نباشد.
تمامی شامی ها را به همین سبک آماده می کنیم و در قابلمه ای کوچک با عمق زیاد روغن به حدی می ریزیم که شامی ها زمان سرخ شدن در ان شناور باشند.و روی حرارت کم می گذاریم تا به مرور زمان داغ شود. تخم مرغ را در کاسه ای می شکنیم و با قاشق آن را هم می زنیم.
آرد سوخاری را در بشقابی می ریزیم و زمانی که روغن داغ شد شامی های آماده شده را ابتدا در کاسه حاوی تخم مرغ می زنیم تا کاملا آغشته به آن شود و سپس در آرد سوخاری می غلتانیم و داخل روغن داغ قرار می دهیم و حرارت را همچنان کم نگه می داریم تا شامی ها هم به طور کامل مغز پخت شوند و هم سرخ شوند.
شامی های سرخ شده را در بشقابی می چینیم و با گوجه فرنگی و خیار شور تزئین می کنیم و با نان سرو می نماییم. نوش جان!
شامی کباب با لپه
در این بخش برای شما عزیزان طرز تهیه شامی کباب با لپه و شامی کباب با برنج را قرار داده ایم:
مواد لازم برای 5 نفر | |
لپه | 200 گرم |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
سیب زمینی | 2 عدد بزرگ |
تخم مرغ | 3 عدد |
تره و جعفری | 200 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
برای تهیه این شامی توصیه می شود که لپه را از شب قبل در یک کاسه آب بخیسانید و در صورت امکان چند بار آبش را تعویض کنید تا نفخش به طور کامل گرفته شود. برای شروع لپه را آبکشی می کنیم و به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مقداری نمک هم به قابلمه اضافه می کنیم، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا لپه ها بپزند. در حین آماده شدن لپه سیب زمینی را هم مانند لپه ها به همراه ۱ لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آبپز شود.
بعد از اینکه سیب زمینی پخت، پوستش را می گیریم و با رنده ریز رنده می کنیم و داخل یک کاسه جادار می ریزیم. در ادامه جعفری و تره را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و به همراه گوشت چرخ کرده کاسه اضافه می کنیم.
پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و با فشار دست آبش را می گیریم، سپس پیاز آب گرفته را نیز به کاسه اضافه می کنیم. لپه ها را هم پس از پخت آبکشی می کنیم تا آب اضافی شان برود سپس بعد از اینکه از حرارت افتاد با مخلوط کن با گوشتکوب له می کنیم.
لپه پوره شده را هم به کاسه اضافه می کنیم. در اخر تخم مرغ ها را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه می کنیم و و مواد را خوب مخلوط می کنیم تا با هم ترکیب شوند و به طور کامل یکدست و منسجم شوند.
در یک تابه مناسب مقداری روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. سپس مقداری از مایه شامی برمی داریم و مانند کوکو به آن شکل می دهیم. در اخر وسط مایه شامی را با انگشت سوراخ می کنیم و در روغن می اندازیم.
پس از اینکه یک سمت شامی ها سرخ شد آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. در پایان شامی های اماده شده را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه خیار شور، گوجه فرنگی و نان سرو می کنیم. نوش جان!
شامی کباب با مرغ
مواد لازم تهیه شامی کباب با مرغ (برای 5 نفر) | |
سینه مرغ | 70 گرم |
تخم مرغ | 4 عدد |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن و زردچوبه | به مقدار لازم |
در مرحله اول از تهیه و پخت شامی کباب مرغ سیب زمینی را به همراه یک لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آبپز شود، سپس پوست سیب زمینی را جدا می کنیم و آنرا با رنده ریز رنده کرده و داخل یک کاسه بزرگ و جادار می ریزیم.
پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و پس از اینکه با فشار دست آبش را گرفتیم به کاسه حاوی سیب زمینی اضافه می کنیم. حالا گوشت مرغ را چرخ می کنیم و به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه می کنیم.
تخم مرغ ها را داخل یک کاسه کوچک می شکنیم، سپس با چنگال به خوبی مخلوط می کنیم تا تخم مرغ ها از لختگی خارج شوند، سپس تخم مرغ ها را به کاسه حاوی مواد اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم.
مواد را با دست خوب ورز می دهیم تا کاملا منسجم و یکدست شوند. اگر چسبندگی مایه شامی کم بود ۱ تخم مرغ دیگر اضافه می کنیم. حالا در یک تابه مناسب کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم.
مقداری از مایه شامی را با دست شکل می دهیم و وسط آن را با انگشت سوراخ می کنیم و داخل روغن داغ می اندازیم تا سرخ شود. پس از اینکه یک سمت شامی ها سرخ شد آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. نوش جان!
شامی کباب تابه ای
شامی کباب معروف ترین نوع شامی است. این غذای خوشمزه که مواد اصلی آن گوشت چرخ کرده ، پیاز ، آرد نخودچی و انواع ادویه هستند طرفداران بسیاری دارد. شامی کباب از غذاهایی محسوب می شود که می توان آن را به همراه نان یا برنج به دلخواه سرو کرد. در این دستور سریع ترین روش پخت شامی کباب را آماده کرده ایم. با مواد لازم ذکر شده در این آموزش آشپزی می توانید برای ۴ نفر شامی کباب تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه شامی کباب در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم شامی کباب | |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
آرد نخودچی | ۱۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن مایع | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
دستور پخت و طرز تهیه
ابتدا پیازها را با رنده ریز رنده می کنیم ، سپس پیاز رنده شده را با دست فشار می دهیم و آب آن را می گیریم و پیاز آب گرفته را با گوشت چرخ کرده مخلوط می کنیم. در این مرحله آرد نخودچی را به همراه نمک ، زردچوبه و فلفل به مایه شامی اضافه می کنیم.
بعد از اضافه کردن تخم مرغ مواد را خوب ورز می دهیم تا کاملا مخلوط و یکدست شوند. در صورت تمایل می توانید ۱ یا ۲ سیب زمینی هم رنده کنید و پس از گرفتن آب سیب زمینی ها آنها را به مایه شامی کباب اضافه کنید.
نکته مهم در این مرحله این است که اگر مایه شامی کباب شل شده بود مقداری آرد نخودچی به آن اضافه کنید. اگر آرد نخودچی در دسترس نداشتید می توانید از نان خشک پودر شده استفاده کنید. بهتر است مایه شامی را چند ساعتی در یخچال قرار دهیم.
این کار باعث می شود مایه شامی کباب استراحت کند و در پایان پس از سرخ کردن شامی ها نتیجه کار بهتر شود. پس از اینکه مایه استراحت کرد آن را از یخچال خارج می کنیم. یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم.
به اندازه یک فلافل از مایه شامی کباب بر می داریم و به صورت کوفته قلقلی در دستمان به آن شکل می دهیم و در پایان تختش می کنیم ( مانند کوکو سیب زمینی ) و وسطش را با انگشت یک سوراخ ایجاد می کنیم و در روغن داغ می اندازیم تا سرخ شود.
پس از اینکه یک سمت شامی سرخ شد آنرا بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. به همین ترتیب تمام شامی ها را سرخ می کنیم. در کنار شامی کباب بهتر است چند گوجه فرنگی و مقداری سیب زمینی هم سرخ کنیم. در پایان غذا را با نان یا برنج سرو می کنیم.
کباب شامی را می توان با انواع سس کچاپ ، هات سس فلفلی ، چیلی و… میل کرد. برای خوش آب و رنگ کردن سفره تان می توانید از گوجه فرنگی و خیارشور ریز شده به همراه زیتون در کنار این غذا استفاده نمایید.
سوالات متداول
شامی کباب را میتوانید در روش های مختلف و با استفاده از مواد اولیه متنوعی طبخ نمایید. داخل مقاله در رابطه با طرز تهیه شامی کباب در سریع ترین روش ها صحبت کرده ایم.
به صورت کلی مواد لازم و اصلی برای تهیه شامی کباب شاما: تخم مرغ، روغن، گوشت و برنج می باشد. داخل مقاله مواد لازم برای تهیه شامی کباب را قرار داده ایم.