کباب حسینی در انواع مختلف و با مواد اولیه مختلفی قابل طبخ می باشد. این کباب بسیار شبیه به کباب تابه ای بوده و بهترین گزینه برای سرو در مهمانی ها و مراسم ها می باشد.
کباب حسینی یکی از کباب های سنتی ایرانی می باشد که باید در ماهیتابه آن را طبخ نمایید. در این مقاله برای شما عزیزان طرز تهیه کباب حسینی را قرار داده ایم.
این نوع کباب به صورت گوشت تکه ای تهیه شده و داخل تابه در فر قرار میگیرد. در ادامه به صورت مرحله به مرحله نحوه طرز تهیه کباب حسینی را با مرغ، قارچ و گوشت قرار داده ایم.
شما عزیزان میتوانید با شرکت در دوره های کباب در آموزشگاه کباب زنی و تخته کاری قادر به یادگیری جامع نحوه پخت کباب حسینی باشید.
کباب حسینی با مرغ
کباب حسینی با مرغ یکی از آسان ترین انواع کبابی می باشد که میتوانید در خانه و با کمترین مواد لازم تهیه نمایید. در این بخش برای شما عزیزان آموزش مرحله به مرحله کباب حسینی با مرغ را قرار داده ایم.
مواد لازم:
- سیخ چوبی مقدار لازم
- سینه مرغ ۳ عدد
- فلفل دلمه ای ۳ عدد
- پیاز ۲ عدد
- کره ۵۰ گرم
- زعفران دم شده ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- آب لیمو تازه ۲ قاشق غذاخوری
کباب حسینی با مرغ بهترین گزینه برای زمانی می باشد که وقت زیادی برای تهیه غذا برای مهمان ها نداشته باشید. طرز تهیه کباب حسینی با مرغ به این صورت می باشد که ابتدا سینه مرغ را به شکل مکعبی برش داده و پیاز را به شکل خلالی خرد کنید نیمی از آب لیمو و زعفران دم شده، سیر و نمک و فلفل را با آن مخلوط میکنیم.
در این مرحله از طرز تهیه کباب حسینی ساده گوشت مرغ را با موادی که آماده کرده ایم مخلوط کرده و میگذاریم به مدت حداقل دو ساعت استراحت کند و مزه دار شود. سپس فلفل دلمه را به شکل مربع برش بزنید.
همانند فیلم طرز تهیه کباب حسینی، سیخ های چوبی را کمی چرب کرده و یک تکه گوشت را به سیخ بکشید و بعد یک تکه فلفل را و این کار را به ترتیب انجام دهید تا از هر دو طرف سیخ دو سانت خالی بماند.
در مرحله آخر نیز در ماهیتابه ½ از کره را ذوب کنید و باقی مانده چاشنی کباب حسینی(آب لیمو، زعفران، سیر ونمک وفلفل را بریزید و یک پیمانه آب به آن اضافه کنید و زمانی که آب جوش آمد سیخ ها ی کباب را در تابه قرار دهید و در ظرف را ببندید تا کباب مغز پخت شود.
پیشنهاد میشود اگر میخواهید بدانید کباب غذای کدام کشور است و راه اندازی کبابی به چه صورت است مقالات مربوطه را حتما مطالعه نمایید.
طرز تهیه کباب حسینی با مرغ و قارچ
شما میتوانید کباب حسینی را به همراه مرغ و قارچ تهیه و طبخ نمایید. در ادامه برای شما عزیزان مراحل طرز تهیه کباب حسینی با مرغ و قارچ را قرار داده ایم:
مواد لازم برای طرز تهیه کباب حسینی با مرغ و قارچ
پیاز | 3 عدد |
گوجه فرنگی | 6 عدد |
فلفل دلمه | 2 عدد |
آبلیمو | 3 ق غذا خوری |
سیخ چوبی | به تعداد لازم |
روغن مایع | 6 ق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | 2 ق غذا خوری |
سینه مرغ یا سردست گوسفند | 800 گرم |
نمک، فلفل سیاه | به مقدار لازم |
برای تهیه کباب حسینی با مرغ و قارچ ابتدا باید سینه مرغ را به خوبی شسته و به قطعات مکعبی مانند و یکسان برش دهید. سپس سس مرغ را اماده کرده و مرغ ها را داخل این مواد بخوابانید و حداقل 3 ساعت به آن ها استراحت دهید.
در این مرحله از طرز تهیه کباب حسینی مجلسی باید مواد را با دست به طور کامل زیر و رو کنید و به خوبی مخلوط کنید تا تمام نقاط گوشت مرغ را بپوشاند. پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردید یک سلفون روی کاسه بکشید و آن را به مدت ۲ ساعت درون یخچال قرار دهید تا گوشت طعم دار شود.
فلفل دلمه ای را به شکل مکعب های کوچک خرد کنید سپس پس از گذشت ۲ ساعت گوشت مرغ را از یخچال خارج کنید. سیخ های چوبی را با مقدار کمی روغن مایع چرب کنید.
در این مرحله از دستور پخت کباب حسینی، یک تکه مرغ و یک تکه فلفل دلمه ای سیخ کنید به صورتی که میان هر دو تکه مرغ یک تکه فلفل دلمه ای قرار بگیرید، پس از اینکه سیخ کردن مرغ ها تمام شد یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید سپس یک لیوان آب به همراه ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو و ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع داخل آن بریزید.
رب گوجه فرنگی را در نصف لیوان آب جوش حل کنید و به تابه اضافه نمایید، سپس حرارت زیر تابه را زیاد کنید تا آب سریع به جوش بیاید. پس از اینکه آب داخل تابه به جوش آمد حرارت را ملایم کنید و سیخ های کباب را داخل تابه بچینید.
در ادامه درب تابه را بگذارید و اجازه دهید کباب با حرارت بسیار ملایم آماده شود. در میانه پخت کباب گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کنید و در کنار تابه قرار دهید تا با آماده شدن کباب ، گوجه فرنگی ها نیز آماده شوند. پس از اینکه آب اضافی داخل تابه تبخیر شد و کباب آماده شد آن را به همراه نان یا برنج سرو نمایید.
آریا تهران به عنوان یکی از بهترین آموزشگاه آشپزی در تهران همواره تمامی انواع کباب را با اساتید مجرب به مخاطزبین و هنرجویان خود آموزش میدهد. پس از شرکت در این دوره و اتمام دوره میتوانید مدرک فنی حرفه ای و بین المللی را دریافت نمایید.
نام دیگر کباب حسینی چیست
یکی از سوالاتی که همواره ذهن افراد را در رابطه با کباب حسینی به خود درگیر نموده است این است که نام دیگر کباب حسینی چیست؟ در رابطه با پاسخ این سوال باید بگوییم کباب حسینی یکی از کباب های اصیل ایرانی می باشدو در واقع از غذاهای معروف شهر اصفهان بوده و به دلیل استفاده از سیخ چوبی در آن با نام کباب چوبی نیز شناخته میشود.
پیشنهاد میشود برای مشاهده طرز تهیه جوجه کباب تابه ای و همچنین طرز تهیه کباب بناب کلیک کنید.
طرز تهیه کباب حسینی با گوشت چرخ کرده
در این قسمت برای شما عزیزان مراحل طرز تهیه کباب حسینی با گوشت چرخ کرده را قرار داده ایم.
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت چرخ کرده | 600 گرم |
پیاز | 4 عدد متوسط |
فلفل دلمه ای | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 8 عدد |
سیر | 3 حبه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
برای تهیه کباب حسینی با گوشت چرخ کرده ابتدا یکی از پیازها را رنده کرده سپس آب اضافی اش را می گیریم و پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده داخل یک کاسه می ریزیم.
در مرحله بعدی از طرز تهیه کباب حسینی اصفهان مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مخلوط پیاز و گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و با دست مواد را به مدت تا دقیقه ورز می دهیم تا مواد مخلوط شده و کاملا یکدست شوند.
روی درب کاسه را با سلفون پوشانده و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار می دهیم تا کباب به خوبی استراحت کند. گوجه فرنگی ها را به همراه فلفل دلمه ای و سیر داخل مخلوط کن می ریزیم و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم، سپس مخلوط کن را روشن می کنیم تا مواد پوره شوند.
پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه روغن به یک تابه اضافه می کنیم و سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا سبک شود.
مخلوط گوجه فرنگی، سیر و فلفل دلمه ای پوره شده را به تابه اضافه کرده و با پیاز ترکیب می کنیم و مواد را در اطراف تابه جمع می کنیم، سپس رب گوجه فرنگی را در وسط تابه تفت می دهیم تا به خوبی سرخ شود.
در این مرحله از طرز تهیه کباب حسینی برای 4 نفر کاسه حاوی مایه کباب را از یخچال خارج می کنیم و به اندازه یک گردو بزرگ از مایه کباب بر می داریم و آن را مانند کباب کوبیده روی سیخ پهن می کنیم.
یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. در ادامه سیخ ها را درون تابه می چینیم و هر سمت کباب ها را به مدت حدودا 5 دقیقه سرخ می کنیم تا رنگشان طلایی شود.
سپس کباب های سرخ شده را درون سس می چینیم و اجازه می دهیم سس کاملا غلیظ شده و به خورد کباب ها برود. شما میتوانید این کباب حسینی برای 4 نفر را به همراه نان و یا برنج برای مهمانان خود سرو نمایید.
طرز تهیه کباب حسینی دونفره
مواد لازم برای تهیه کباب حسینی برای دو نفر:
- ۶۰۰ گرم گوشت گوسفندی
- ۳ عدد پیاز
- ۴ عدد گوجه فرنگی
- ۱ عدد فلفل دلمه ای
- ۱ قاشق رب گوجه فرنگی
- غوره یک پیمانه
- زعفران دم کرده
- نمک، فلفل، ادویه کبابی، روغن
در مرحله اول پس از اینکه گوشت را خورد کردید آن را درون کاسه ای ریخته سپس یک عدد پیاز خرد شده را همراه با مقداری زعفران را با گوشت مخلوط کنید تا تمام قسمت های گوشت را به زعفران آغشته کنید و برای مدت زمان ۳ الی ۴ ساعت به آن استراحت دهید تا گوشت کاملا مرینیت شود.
گوشت و پیاز خرد شده را همراه با فلفل دلمه ای های خرد شده بصورت یک در میان به سیخ بکشید و در یک ماهیتابه مقداری روغن اضافه کرده و کف آن را با پیاز حلقه حلقه شده در کنید بر روی پیازها تکه های گوجه فرنگی را قرار دهید و روی آنها نمک بپاشید و سیخ ها را درون تابه قرار دهید.
زمانی که روغن درون تابه شروع به جوشیدن کرد یک لیوان آب اضافه کنید و درب تابه را ببندید تقریبا بعد از گذشت ۱/۵ ساعت غذای شما آماده شده است. برای تهیه سس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را درون تابه ریخته و تفت دهید تا خامی آن گرفته شود سپس مقداری نمک و ادویه کبابی، غوره، زعفران و سپس یک لیوان آب جوش اضافه کنید سس را بر روی کباب ها بریزید و برای مدت زمان ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا با سس جوش بخورد.
برای مشاهده طرز تهیه کباب کوبیده خانگی ساده و طرز تهیه کباب تابه ای کلیک کنید.
طرز تهیه کباب حسینی با گوشت گوساله
طرز تهیه کباب حسینی با گوشت دقیقا همانند دستور پختی می باشد که بالاتر برای شما عزیزان قرار دادیم. مواد لازم برای طرز تهیه کباب حسینی با گوشت گوساله عبارت اند از:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت راسته گوساله | 400 گرم |
پیاز | 3 عدد |
سیر | 3حبه (له شده) |
دنبه یا چربی | 140 گرم |
کره | 60 گرم |
فلفل دلمهای سبز | 3 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
گوجه گیلاسی | 5 عدد |
رب گوجه | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار دلخواه |
زردچوبه | به مقدار دلخواه |
زعفران | به مقدار دلخواه |
رزماری | 3 تا 5 شاخه |
آب | 4 لیوان فرانسوی دستهدار |
برای تهیه کباب حسینی با گوشت، پیازها را پوست بگیرید و یکی از آنها را به صورت نگینی ریز خرد کرده و یکی را رنده کنید. فلفل دلمهای را بشویید و به قطعات درشت خرد کنید. گوجه فرنگی را بشویید و ۴ قسمت کنید.
دنبه گوسفندی را بشویید و مکعبی خرد کنید. گوشت راسته گوسفندی را هم به قطعات با اندازه مکعبهای ۲ سانتیمتری برش دهید. همه این مواد را کنار بگذارید و سیخهای چوبی را هم به مدت ۳۰ دقیقه در آب بگذارید.
بعد از استراحت کردن گوشت، ظرف را بیرون بیاورید. گوشتها را از مواد مرینیت جدا کنید. به ترتیب یک تکه گوشت، یک تکه دنبه، یک فلفل دلمهای و یک تکه گوجه فرنگی را به سیخهای کوچک بزنید تا یک سیخ کامل شود.
همه سیخها را به همین شکل آماده کنید و کنار بگذارید. سس کباب حسینی را آماده کنید سپس، در یک تابه، کره را بریزید و روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. بعد پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. بعد از سرخ شدن پیازها، زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز ها طلایی شوند.
2قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را هم در تابه بریزید و تفت دهید تا رنگ باز کند و از خامی بیفتد. سپس گوجه گیلاسی را هم به صورت سالم و درسته در تابه قرار دهید.
سیخهای کباب آماده شده را در تابه بچینید و روی آن را به اندازه 3 لیوان آب جوش بیفزایید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید بجوشد. حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید تا آب داخل تابه، کشیده شده و گوشتها کاملا بپزند.
در مرحله آخر پگخت کباب حسینی کمی نمک به کباب اضافه کنید. کباب حسینی با گوشت گوسفندی در تابه را با برنج زعفرانی یا نان سرو کنید.
برای شرکت در دوره های آموزش کباب زنی و همچنین مشاهده طرز تهیه قارچ کبابی کلیک کنید.
طرز تهیه کباب حسینی با رب انار
مواد لازم برای طرز تهیه کباب حسینی با رب انار همانند رسپی بالا می باشد.
گوشت و روغن زیتون را با 1 حبه سیر و مقداری نمک و فلفل داخل مخلوطکن ریخته و کاملا میکس کنید. سپس رب انار را به مواد داخل مخلوطکن بیفزایید و دوباره چند پالس بزنید تا مواد یکدست شوند. در آخر نیز مخلوط گوشت را همراه با پیاز حلقهای به سیخ کشیده و در تابه بپزید.
پیشنهاد میشود برای طرز تهیه شیشلیک کلیک کنید.
کباب حسینی یکی از کباب های قدیمی و سنتی ایران است که به دو صورت با گوشت قرمز و گوشت مرغ طبخ می شود. مراحل تهیه این کباب در صورت استفاده از مرغ یا گوشت تفاوتی با هم ندارد. ما در این دستور از گوشت مرغ استفاده می کنیم اما شما می توانید به دلخواه از گوشت گوساله یا گوسفندی نیز استفاده کنید. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر کباب حسینی تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه کباب حسینی در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم کباب حسینی | |
سینه مرغ | ۲ عدد |
فلفل دلمه ای | ۲ عدد |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
روغن مایع | ۲ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | به اندازه دلخواه |
سیخ چوبی | به تعداد کافی |
فلفل سیاه | به اندازه کافی |
نمک | به اندازه کافی |
دستور پخت و طرز تهیه
ابتدا سینه های مرغ را می شوییم و پس از آبکشی به اندازه جوجه کباب خرد می کنیم. یک کاسه مناسب انتخاب می کنیم و گوشت خرد شده را داخلش می ریزیم. در ادامه پیازها را به صورت حلقه ای خرد می کنیم و داخل کاسه می ریزیم.
در مرحله بعد روغن مایع را به همراه آبلیمو ، نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم و مواد را زیر و رو می کنیم تا کاملا با گوشت مرغ مخلوط شوند. روی کاسه را سلفون می کشیم و آنرا به مدت ۲ ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا گوشت طعم دار شود.
در همین حین فلفل دلمه ای ها را به صورت مکعبی خرد می کنیم و کنار می گذاریم. پس از گذشت ۲ ساعت کاسه را از یخچال خارج می کنیم و قطعات مرغ را سیخ می کنیم. توجه داشته باشید بین هر دو قطعه مرغ یک قطعه فلفل دلمه ای سیخ کنید.
در صورت تمایل می توانید از فلفل سبز و پیاز هم برای قرار دادن بین قطعات گوشت مرغ استفاده کنید. پس از اینکه تمام قطعات مرغ را سیخ کردیم یک تابه بزرگ روی حرارت قرار می دهیم و ۲ فنجان آب به همراه ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع و کمی آبلیمو داخل تابه می ریزیم.
در صورتی که می خواهید سس کباب حسینی رنگ و لعاب داشته باشد می توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز اضافه کنید. پس از اینکه آب موجود در تابه شروع به جوشیدن کرد سیخ ها را داخل تابه می چینیم.
درب تابه را می بندیم تا با حرارت ملایم کباب آماده شود. چند دقیقه مانده به پایان پخت کباب ها گوجه فرنگی ها را از وسط نصف می کنیم و داخل تابه قرار می دهیم تا نرم شوند. در پایان کباب را به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.