ارتباط مصرف چربی و قند با بیماری های قلبی
نوع تغذیه و رژیم غذایی در سلامت افراد بسیار تاثیرگذار می باشد به طوری که تغذیه ناسالم سبب ابتلا فرد به بیماری های سخت و کشنده ای خواهد شد، در همین راستا در این بخش بررسی خواهیم کرد که ارتباط مصرف چربی و قند با بیماری های قلبی چیست؟ جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
بیماری های قلبی کدام اند؟ و چه پزشکی این بیماری ها را درمان می کند؟
بیماری های و مشکلات قلبی شامل؛ سکته قلبی، آریتمی قلبی، نارسایی قلبی، عروق کرونر، کاردیومیوپاتی و… می باشد.
بیشتر بیماری های قلبی به آرامی رشد می کنند و مزمن هستند. در واقع مشکلات قلبی با نشانه های کوچکی نظیر؛ خستگی، تنگی نفس، احتباس مایعات ، تورم مچ پا و … شروع می شوند و رفته رفته شدت می یابند. پزشک متخصص قلب (دکتر قلب) مشکلات قلبی را مورد بررسی، تشخیص و درمان قرار می دهد.
یک متخصص قلب با انجام معاینات فیزیکی، تجویز آزمایشات بالینی و یکسری تست ها نظیر؛ تست ورزش، تست رادیواکتیو، تست EGC و… به طور دقیق نوع و شدت بیماری قلبی فرد را تشخیص می دهد که با توجه به نوع بیماری و شدت آن ممکن است متخصص تغییر سبک زندگی(برای مثال داشتن کپسول اکسیژن در منزل یا کاهش فعالیت)، دارو درمانی، آنژیوپلاستی جراحی یا حتی پیوند قلب را درمان مناسب هر بیمار تعیین کند.
متخصص قلب از چه داروهایی برای رفع مشکلات قلب و عروق استفاده می کند؟
متخصص قلب از داروهایی استفاده می کند که به کاهش شدت بیماری و آسیب آن کمک میکند که شامل؛ داروهای کاهش دهنده فشارخون، داروهای کاهش دهنده تپش قلب، داروهای کاهش دهنده کلسترول خون، داروهایی برای تثبیت ضربان قلب، داروهایی برای جلوگیری از لخته شدن خون در عروق کرونر، داروهایی برای بهبود بخشیدن به پمپاژ خون و… می باشد.
در چه مواردی باید به پزشک متخصص قلب مراجعه کرد؟
علائم هشدار دهنده مشکلات قلبی شامل؛ درد قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع یا استفراغ، درد در پشت، دستها، گردن و یا فک، تپش قلب سریع و یا نامنظم، خستگی، اضطراب، سوء هاضمه و یا سوزش معده می باشد که در صورت بروز یک یا چند علائم با هم لازم است به پزشک متخصص قلب مراجعه کرد.
در صورت بروز این علائم هر چند خفیف اما طولانی مدت حتما باید به متخصص قلب مراجعه کرد تا علت به درستی ریشه یابی و برطرف گردد زیرا قبل از شدت یافتن هر گونه مشکل قلبی در ابتدا با درمان های موثر می توان بیماری درمان نمود.
چه افرادی در خطر ابتلا به مشکلات قلبی قرار دارند؟
مردان بیش از زنان دچار بیماری قلبی می شوند اما در هر دو جنس بیماری های قلبی اولین بیماری کشنده است، افراد چاق، سیگاری، افراد در معرض دود سیگار، با کلسترول بالای خون، فشار خون بالا، دیابت و افرادی که تحرک کافی ندارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات قلبی هستند.
استرس زیاد و فشارهای عصبی و روحی نیز از جمله دلایلی هستند که سبب بروز مشکلات قلبی خواهند شد زیرا استرس سبب بهم ریختگی ل بدن خواهد شد و نه تنها باعث بیماری های قلبی بلکه علت بروز بسیاری از بیماری های دیگر نیز خواهد شد.
چگونه از بیماری های قلبی پیشگیری کنیم؟
هر فردی با تغییر سبک زندگی خود به یک سبک زندگی سالم می تواند از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی پیشگیری کند، لذا باید سیگار کشیدن را ترک کند، رژیم غذایی مناسب شامل؛ سبزی و میوه زیاد و چربی، قند و گوشت کم داشته باشد، حداقل 30 دقیقه در روز ورزش کند، از مصرف دخانیات و الکل دوری کند و بیماری هایی از قبیل دیابت، فشارخون بالا و کلسترول را باید کنترل کرد.
نمی توان اقدامات پیشگیرانه از بیماری های قلبی را فقط به همین چند مورد محدود کرد بلکه اقدامات بسیاری وجود دارد که همگی مبنی بر داشتن وزن متعادل، کنترل استرس و فشارهای عصبی و همچنین بر داشتن تحرک بدنی و فعالیت های ورزشی است که همواره هر فردی در هر سنی که قرار دارد، باید به این موارد توجه کند تا بتواند به دور از مشکلات قلبی زندگی کند.
ارتباط مصرف چربی و قند با بیماری های قلبی چیست؟
در حالی که همه ما می دانیم که مصرف مواد پر چرب و قند دار خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد اما این مسئله همچنان مورد بحث است که مصرف چربی برای بیماران قلبی و عروقی پر خطرتر است یا مواد قندی؟
برای بیماران دچار مشکلات قلبی و عروقی داشتن رژیم چربی نسبت به رژیم شکر اولویت دارد زیرا مصرف چربی بیش از حد، علت اصلی ابتلا به بیماری های قلبی و عرقی می باشد. با این حال شکر و مواد قنددار نیز، نقش بسیار مهمی در افزایش ابتلا به بیماری های قلبی دارند که باید داشتن رژیم سالم و متعادل مورد توجه قرار گیرد.
در واقع هنگامی که فرد مصرف بیش از حد شکر را تجربه می کند، به افزایش فشارخون و اضافه وزن دچار می شود که هر دو عارضه از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی هستند. همچنین استفاده بیش از حد شکر کارایی انسولین در بدن را کاهش می دهد و موجب ابتلا فرد به بیماری دیابت و یا موجب انباشته شدن چربی در کبد خواهد شد.
مواد پر چربی و قندی چگونه سبب ابتلا فرد به بیماری های قلبی می شوند؟
هنگامی که فرد مواد چربی دار مصرف می کند به تدریج رسوبهای چربی یا پلاکها در لایه داخلی دیواره سرخرگهای قلب تشکیل می شوند که این رسوبها باعث محدودیت عبور خون شده و پدیده تصلب شرایین یا سخت شدن رگها رخ می دهد.
تا زمانی که آسیب به سرخرگ ها در اثر تصلب شرایین جدی نشود، این بیماری هیچ علامتی نخواهد داشت اما در صورت محدود شدن جریان خون به قلب و بروز درد، مسدود شدن کامل یک سرخرگ خونرسان به قلب، منجر به حمله قلبی و عروقی ناگهانی و کشنده خواهد شد.
هر فردی با دریافت یک رژیم غذایی سالم و کم چرب میتواند سلامتی قلب و دستگاه گردش خون را حفظ کند..
در واقع کم کردن مصرف چربی تنها راه برای نگه داشتن سطح کلسترول افراد در سطح پایین و اجتناب از بیماری های قلبی و عروقی است.
انتهای ریپورتاژ